Ελλάδα

Eiμαστε πρoτελευταioι σε απoθεμα αερioυ και ο Koυλnς, ξεβpακωτoς στον αγγoυρoκnπo, πoυλαει τσαμπoυκα στov Bλαδiμnρo…

Μετά την «σφαλιάρα» για το ρωσικό πετρέλαιο, όπου εφοπλιστές προειδοποιούν τον Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να επιβάλλει εμπάργκο, καθώς κάνουν δουλειές με τον Ρώσο πρόεδρο και ενω, βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ θέση παγκοσμίως στα ενεργειακά αποθέματα, ξεπερνώντας ΜΟΝΟ την νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος στην Καραϊβική, ενώ μας περνάει ακόμα και η Αλβανία!!!

ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σύμφωνα με το Politico, η χώρα μας δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου για την Ρωσία. Έτσι, μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πρόταση απαγόρευσης στα πετρελαιοφόρα υπό σημαία ΕΕ ή τον έλεγχο της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το δημοσίευμα, η Ελλάδα ανέφερε ως επιχείρημα ότι απλώς πλοία από άλλες χώρες θα έπαιρναν τη θέση των τάνκερ υπό σημαία ΕΕ.

Οι πιέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από πλοιοκτήτες είναι ΕΝΤΟΝΕΣ!!!

Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες η ανταποκρίτρια των New York Times στις Βρυξέλλες, Ματίνα Στεβή έγραφε ότι οι προτεινόμενες κυρώσεις της Κομισιόν αποτελούν μαύρα μαντάτα για τους Έλληνες πλοιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως και το μερίδιο των δεξαμενόπλοιων που εξυπηρετούν τις ρωσικές εξαγωγές και είναι ελληνικών συμφερόντων είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρόμπιν Μπρουκς του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών, έφτασε ως το 52% του συνόλου.
πηγη 

Back to top button