breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λίγο πριν τον πυρηνικό όλεθρο!!! Ρωσία για Ζαπορίζια: Πυρηνική Τρομοκρατία, απειλή πυρηνικού ατυχήματος και ανθρωπιστικής καταστροφής μεγαλύτερης Τσερνομπίλ! Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό! ΔΟΑΕ: ο χρόνος τελειώνει…..

Λίγο πριν τον πυρηνικό όλεθρο!!! Ρωσία για Ζαπορίζια: Πυρηνική Τρομοκρατία, απειλή πυρηνικού ατυχήματος και ανθρωπιστικής καταστροφής μεγαλύτερης Τσερνομπίλ! Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό! ΔΟΑΕ: ο χρόνος τελειώνει…..

Πυρηνική Τρομοκρατία….. μετά τον βιολογικό πόλεμο σειρά έχει ο πυρηνικός εφιάλτης….βιοτρομοκρατία, πυρηνικοτρομοκρατία. Η Ουκρανία συνεχίζει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζια που είναι υπό ρώσικο έλεγχο.
Η Energoatom ανακοίνωσε ότι ένας νέος βομβαρδισμός, την Πέμπτη «κοντά σε πυρηνικό αντιδραστήρα», κατέστρεψε αρκετούς αισθητήρες ακτινοβολίας.

Η κρατική εταιρεία της Ουκρανίας, η οποία διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, είπε επίσης ότι ένα εγχώριο αντλιοστάσιο λυμάτων υπέστη ζημιές, επικαλούμενη «σημαντικό καπνό».

«Η κατάσταση χειροτερεύει, επειδή υπάρχουν ραδιενεργές ουσίες κοντά», πρόσθεσε η Energoatom.«Εάν συνεχιστεί ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια, θα είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπίσουμε μια πυρηνική καταστροφή» (Mόνιμος αντιπρόσωπος Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη)

Σύμφωνα με το RIA Novosti η Ουκρανία συνεχίζει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye – αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αποτελούν πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας.

O Μεντβέντεφ στο Λούγκανσκ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επισκέφθηκε το LPR και πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Ρωσικού Υπουργικού Συμβουλίου και ηγέτες των δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Οι συνέπειες διαρροής αμμωνίας μετά τον βομβαρδισμό ζυθοποιίας

με 7 τόνους υγρής αμμωνίας σε μια από τις συνοικίες του Ντόνετσκ χθες από ουκρανικά στρατεύματα έγιναν αισθητές από τους κατοίκους της όλη την ημέρα. Οι αρχές ζήτησαν χθες οι κάτοικοι να παραμείνουν στο εσωτερικό με κλειστά παράθυρα λόγω διαρροής.

Οι κάτοικοι της πόλης ένιωσαν τις συνέπειες του βομβαρδισμού από τα ουκρανικά στρατεύματα ενός ζυθοποιείου στην περιοχή Kalininsky του Ντόνετσκ, που συνέβη την προηγούμενη μέρα, όλη την ημέρα: το πρωί, το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της ΛΔΔ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να χρησιμοποιήστε επίδεσμους από βαμβακερή γάζα για την αναπνοή, γιατί μετά το βομβαρδισμό διέρρευσε αμμωνία. Όπως αναφέρθηκε αργότερα στο δημοκρατικό Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, υπήρχαν 32 άτομα στο ζυθοποιείο στο Ντόνετσκ τη στιγμή της επίθεσης από τα ουκρανικά στρατεύματα, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν. Αργά το βράδυ διακόπηκε η διαρροή αμμωνίας.

Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye

Το σύστημα αεράμυνας απέκρουσε την επίθεση πυραύλων και drones των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη Energodar και τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, οι θέσεις βολής του εχθρού καταστέλλονται, δήλωσε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης. το πρωί.

Ο βομβαρδισμός της περιοχής του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζια από το Κίεβο είναι πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Ιβάν Νετσάεφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια καταστροφή σε κλίμακα πολύ πιο σοβαρή από το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ.

Ο Νετσάεφ πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα αναμένει ότι η παγκόσμια κοινότητα και οι σχετικές διεθνείς δομές θα δείξουν τη δέουσα προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ανοίξει υπόθεση για το γεγονός του ουκρανικού βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, ο οποίος “δημιουργεί απειλή πυρηνικού ατυχήματος και ανθρωπιστικής καταστροφής”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του τμήματος. .
Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως είπε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης, ο πυρηνικός σταθμός λειτουργούσε κανονικά, δεν υπήρχε κίνδυνος ραδιενέργειας.

Αργότερα, το απόγευμα, τα ουκρανικά στρατεύματα στόχευσαν ξανά στο ZNPP, δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε επίσης ο Rogov. Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα του ουκρανικού βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, η γραμμή υψηλής τάσης του υποσταθμού Kakhovskaya υπέστη ζημιά. Αφού κόπηκαν τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, ξέσπασε φωτιά στο χωράφι. Επίσης, μετά τον βομβαρδισμό υπέστη ζημιές το κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού δίπλα στο ΖΝΠΠ.
Η περιοχή του Zaporozhye είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επιθεωρητές του ΔΟΑΕ στο πλαίσιο μιας πιθανής επίσκεψης στο NPP Zaporozhye, για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Yevgeny Balitsky.

Στη σημερινή διάσκεψη για Ζαπορίζια στον ΟΗΕ η Ρωσία υπογράμμισε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί μια διεθνής επίσκεψη στο ZNPP η Ουκρανία θα πρέπει να σταματήσει αμέσως τον βομβαρδισμό αυτού του εργοστασίου και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ασφάλεια των μελών αυτής της αποστολής.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανησυχούν για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, καθώς και στην περιοχή του, δήλωσε ο Στέφαν Ντουζάριτς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σε ενημέρωση. Αλλά την ίδια στιγμή είπε ότι δεν έγινε λόγος για την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, τα ίδια τα μέρη είναι σε θέση να παρέχουν μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την εγκατάσταση.

ΗΠΑ Ουκρανία θέλουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη γύρω απο Ζαπορίζια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Πέμπτη τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν τη Ρωσία να επιστρέψει τον πλήρη έλεγχο [των πυρηνικών σταθμών] στην Ουκρανία και να υποστηρίξει τις εκκλήσεις της Ουκρανίας για δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης μέσα και γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.

«Η ώρα είναι σοβαρή», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Πρέπει να επιτραπεί στον ΔΟΑΕ να εκτελέσει την αποστολή του στη Ζαπορίζια το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ραφαέλ Γκρόσι, μιλώντας σε βίντεο κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Ο χρόνος τελειώνει», επέμεινε.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει άμεσα για να διώξει τους κατακτητές από το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια», ο οποίος βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών στρατευμάτων από τις 4 Μαρτίου, δήλωσε ο Ζελένσκι στην καθημερινή του ομιλία μέσω βίντεο. Κι ο α΄ που αντιδρά είναι αυτός βομβαρδίζοντας το σταθμό. Ομολογία. «Μόνο η πλήρης αποχώρηση των Ρώσων θα εγγυηθεί την πυρηνική ασφάλεια για όλη την Ευρώπη». Εκβιάζει την Ευρώπη μ’ ολοκαύτωμα. Έχει απασφαλίσει ο Ζελένσκι..

Αρκετά χτυπήματα έπληξαν ξανά την τοποθεσία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια την Πέμπτη, ανακοίνωσε η ουκρανική κρατική εταιρεία Energoatom, η οποία διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, επισημαίνοντας την ευθύνη των ρωσικών δυνάμεων.

Πέντε χτυπήματα καταγράφηκαν «στην περιοχή του γραφείου διοίκησης του σταθμού, ακριβώς δίπλα σε μια αποθήκη ραδιενεργών ουσιών», ανέφερε η Energoatom. «Το γρασίδι πήρε φωτιά σε μια μικρή περιοχή αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς», ανέφερε επίσης η εταιρεία.

Στη συνέχεια, πέντε επιπλέον χτυπήματα έπληξαν τον πυροσβεστικό σταθμό, που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Λόγω αυτών των νέων απεργιών, η εναλλαγή των ομάδων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε η Energoatom. Ωστόσο, «η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο», συνέχισε η εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας, στις 5 το απόγευμα, «ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές».

Την ίδια στιγμή, ένας φιλορώσος αξιωματούχος , ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, κατηγόρησε «υποστηρικτές του [Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ] Ζελένσκι» ότι βρίσκονται πίσω από το βομβαρδισμό.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ προειδοποιεί για «καταστροφή» στη Ζαπορίζια
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποίησε την Πέμπτη για κίνδυνο «καταστροφής» στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια.«Δυστυχώς, αντί για αποκλιμάκωση, έχουν αναφερθεί ακόμη πιο ανησυχητικά περιστατικά τις τελευταίες ημέρες, περιστατικά τα οποία, εάν συνεχιστούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφή», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε δήλωση, λέγοντας ότι «ανησυχεί βαθύτατα για την κατάσταση. μέσα και γύρω από το εργοστάσιο».

dimpenews.com

Back to top button