breaking newsΕλλάδα

“Για μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει κανένα εναέριο μέσο να σβήσει τη φωτιά” λέει κάτοικος του Κουβαρά Αττικής

“Για μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει κανένα εναέριο μέσο να σβήσει τη φωτιά” λέει κάτοικος του Κουβαρά Αττικής

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά, καθώς φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά και να κατευθύνεται προς το Λαύριο, ενώ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι άργησαν πολύ να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο OPEN, για μιάμιση ώρα δεν είχε προσεγγίσει το σημείο της φωτιάς κανένα εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα η φωτιά να προχωράει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η κ. Κοττάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν έγιναν σωστές κινήσεις γιατί ενώ έσπευσαν αμέσως δύο πυροσβεστικά, άργησαν πολύ να επιχειρήσουν στο σημείο τα εναέρια μέσα. «Επειδή είναι πολλά τα μποφόρ, η φωτιά άρχισε να εξαπλώνεται και άργησαν πάρα πολύ, τουλάχιστον 1,5 ώρα τα μέσα της εναέριας πυρόσβεσης να έρθουν» ανέφερε η κ. Κοττάκη.

Έκλεισε η Λ. Λαυρίου

Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η λεωφόρος Λαυρίου στο ρεύμα προς Λαύριο και οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην περάσει τον δρόμο.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

«Η φωτιά έχει ξεφύγει» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής
Το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ. πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως:

«Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια»

Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ αν και ξήγησε πως το θετικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια, τόνισε ότι η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη.

Ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό

Σχετικά με τη πυρκαγιά στον Κουβαρά, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ οι όμορες Υγειονομικές δομές. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη. Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει 2 κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό που ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

Back to top button