breaking newsΔιεθνή

Φρίκη στην Βρετανία: 20χρονος βίασε την ανήλικη αδελφή του και στη συνέχεια τη στραγγάλισε σε δάσος

Ένοχος κρίθηκε ο 20χρονος Βρετανός, Κόνορ Γκίμπσον για τον βιασμό και τη δολοφονία της 16χρονης αδελφής του, Άμπερ.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Κόνορ επιτέθηκε στη μικρότερη αδερφή του σε ένα πάρκο στο Hamilton, στο South Lanarkshire στις 26 Νοεμβρίου 2021. Της έβγαλε τα ρούχα πριν επιχειρήσει να τη βιάσει, τη χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι και την στραγγάλισε.

Η Άμπερ αναφέρθηκε ως εξαφανισμένη το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου και το σώμα της ανακαλύφθηκε στο Cadzow Glen στις 10.10 π.μ. της 28ης Νοεμβρίου.

Η φρίκη όμως δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ένας ντόπιος, ο Stephen Corrigan είχε βρει το άψυχο σώμα της έφηβης κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Όμως, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, ασέλγησε στη σορό της και μετά έκρυψε το σώμα της. Ο 45χρονος φυλακίστηκε σε ξεχωριστή δίκη.

Ο 20χρονος Γκίμπσον συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και – την ημέρα πριν από τη σύλληψή του- δημοσίευσε μια παραπλανητική ανάρτηση στο Facebook για την αδελφή του γράφοντας: «Άμπερ, θα πετάς ψηλά στον ουρανό. Θα μας λείψεις. Ειδικά σε μένα. Σ ‘αγαπώ μικρή μου τζίντζερ. Αντίο προς το παρόν x».

Ο νεαρός στην δίκη που ακολούθησε αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά και δολοφόνησε την Άμπερ, αλλά καταδικάστηκε μετά από μια δίκη 13 ημερών με αποδεικτικά στοιχεία που βασίστηκαν σε βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και αποδεικτικών στοιχείων DNA, συμπεριλαμβανομένου του αιματοβαμμένου μπουφάν του. Ο δολοφόνος αντιμετωπίζει πλέον ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

Back to top button