Διεθνή

Θριαμβευτική επιστροφή Άσαντ και Συρίας στην Αραβική Λίγκα μετά από 11 χρόνια! O Άσαντ κατήγγειλε την Σιωνιστική απειλή όπως και του οθωμανικού επεκτατισμού που τροφοδοτείται από την ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων! Ο ΝΙΚΗΤΗΣ….

Θριαμβευτική επιστροφή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην 32η σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Τζέντα στη Σ Αραβία: νίκη για τη Συρία. Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ προειδοποιεί τους Άραβες για τον κίνδυνο του «σιωνισμού» και του «οθωμανικού επεκτατισμού που τροφοδοτείται από την ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων». Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εκμεταλλεύτηκε το βήμα που του προσφέρθηκε για να παροτρύνει τον Αραβικό Σύνδεσμο να αντιμετωπίσει τόσο τις ενέργειες της σιωνιστικής οντότητας «Ισραήλ» έναντι των Παλαιστινίων όσο και την κατοχή ορισμένων συριακών εδαφών από την Τουρκία.

Στην 32η Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου αυτή την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2023, οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής καλωσόρισαν θερμά τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τον άλλοτε εξοστρακισμένο Σύριο ηγέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δυτική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε εν μέσω των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης το 2011, προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό του μισού πληθυσμού της Συρίας. Ενώ ένα τέλος τύπου Μουαμάρ Καντάφι προοριζόταν γι’ αυτόν, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ξεπέρασε πολλούς αντιπάλους και ανέκτησε εδάφη με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Μόσχα και την Τεχεράνη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ελέγχει πλέον ονομαστικά σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας, ενώ τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ αποδυναμωμένα.

Μετά από 11ετή αναστολή, η Συρία επιστρέφει στον Αραβικό Σύνδεσμο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην περιφερειακή της επανένταξη μετά από μια μακρά περίοδο εξορίας. Μια ιστορική επιστροφή …

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος Άσαντ θα πει:

«Ευχαριστώ θερμά τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που έκανε αυτή τη σύνοδο κορυφής με επιτυχία και για τις προσπάθειές του να επανενώσει τη Συρία και να επανενώσει τις αραβικές χώρες. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη διεθνή κατάσταση και είναι μια ιστορική ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε τις υποθέσεις μας με την ελάχιστη ξένη παρέμβαση. »

Για να μετριάσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της χασούρας η Δύση από την θριαμβευτική επάνοδο Άσαντ έριξε εσπευσμένα στο ρινγκ της Αραβικής Λίγκας το δικό της μονομάχο τον αχυράνθρωπό της μαριονέτα Ζελένσκι ….

dimpenews.com

Back to top button