breaking newsΔιεθνή

Ο Κριστιάνο προσφέρει δωρεάν το ξενοδοχείο του στο Μαρόκο

Η κατάσταση στο Μαρόκο είναι δραματική μετά τον σεισμό. Οι πληγέντες αναζητούν απελπισμένα καταφύγιο όπου μπορούν να περάσουν τη νύχτα, αφού πέρασαν τρομερά οδυνηρές ώρες, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μην μπορούν να προσφέρουν παρά ελάχιστα.Οι νεκροί μετά τον σεισμό είναι εκατοντάδες, όπως και οι τραυματίες και εκφράζεται φόβος ότι όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Μαρόκο, «πολλοί αθλητές έδειξαν για άλλη μια φορά μεγάλη καρδιά στις πιο δύσκολες κοινωνικές στιγμές. Πλάνα από τον ισχυρό σεισμό (μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ), στον οποίο πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έκαναν τον γύρο του κόσμου και ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές δράσεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Στο ξενοδοχείο «Pestana C7 Marrakech» Μαροκινοί θα μείνουν μέχρι να παρασχεθεί άλλο κατάλυμα.

Τραυματισμένοι από τον σεισμό των 7,2 ρίχτερ κοιμούνται στους δρόμους

Ορισμένοι Μαροκινοί αναζητούν ένα προσωρινό σπίτι σε ασφαλή μέρη στο Μαρακές, δηλαδή σε άδεια ξενοδοχεία και σπίτια όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Παγκόσμια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η ισπανική Marca, γράφουν ότι λίγο μετά τη φυσική καταστροφή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επικοινώνησε με την εταιρεία του και έδωσε στη χώρα το ξενοδοχείο του για δωρεάν χρήση.

Στο ξενοδοχείο «Pestana C7 Marrakech» που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, Μαροκινοί θα μείνουν μέχρι να παρασχεθεί άλλο κατάλυμα.

Επιπλέον, η ομάδα του διάσημου Πορτογάλου θα προσφέρει δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο έχει βαθμολογία τεσσάρων αστέρων και περιλαμβάνει γυμναστήριο, κήπο, πολυτελή βεράντα και μπαρ.

Στις φιλανθρωπικές δράσεις συμμετείχαν και μέλη της εθνικής ομάδας του Μαρόκου. Απόψε, οι δημοφιλείς «Atlas Lions» επρόκειτο να παίξουν με τη Λιβερία στο πλαίσιο των προκριματικών για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά ο αγώνας προφανώς αναβλήθηκε.

Ως εκ τούτου, οι παίκτες με επικεφαλής τον Walid Regragui πήγαν στο ιατρικό κέντρο στο Agadir για να δώσουν αίμα σε όσους τραυματίστηκαν από τον τρομερό σεισμό».

πηγή tanea.gr

 

Back to top button