breaking newsΔιεθνή

Οι Ρώσοι ξεσκεπάζουν τα αισχρά ψεύδη της Τουρκίας για τους πρόσφυγες του Ιντλίμπ

Ενώ συνεχίζεται η προπαγάνδα και τα αισχρά ψεύδη της Τουρκίας για το προσφυγικό, έρχεται η Ρωσία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Συμφιλίωσης της Συρίας, ανακοινώνει ότι οι αριθμοί για τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ που διαδίδει η Τουρκία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι τα εκατομμύρια που λένε οι Τούρκοι, είναι ψέματα.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, Oleg Juravlyov, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου, είπε:

“Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις που γίνονται από πλευράς της Τουρκίας, των χωρών της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας, για εκατομμύρια πρόσφυγες από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Συνεχίζοντας ο Ρώσος παράγοντας είπε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης του συριακού στρατού εκκαθάρισης των περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2020 “έφυγαν από τα σπίτια τους και πήγαν στην Τουρκία το πολύ 35 χιλιάδες άνθρωποι. Το ίδιο διάστημα 50 χιλιάδες πρόσφυγες κατέφυγαν στο Αφρίν και σε περιοχέες κοντά στα σύνορα με την την Τουρκία, στο συριακό έδαφος, υπάρχουν το πολύ 100 χιλιάδες πρόσφυγες”.

Τέλος, ο Ρώσος παράγοντας σημείωσε ότι στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, στην πλευρά της Συρίας, ζουν σήμερα συνολικά 200 χιλιάδες πρόσφυγες, από τους οποίους οι 85 χιλιάδες βρίσκονται σε προσφυγικούς καταλυισμούς.

Ο Juravlyov υπενθύμισε ότι λόγω της επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” του τουρκικού στρατού στην επαρχία Αφρίν, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 250 χιλιάδες Κούρδοι.

Πηγή: tr.sputniknews

nfognomonpolitics

 

Back to top button