breaking newsΔιεθνή

Παρέμβαση Κίνας για την Μέση Ανατολή: Η περιοχή δεν θα γίνει «πίσω αυλή» καμίας μεγάλης δύναμης – Άμεση επίλυση του Παλαιστινιακού

Ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συναντά πρόεδρο του αραβικού κοινοβουλίου Adel Al Asoomi που επισκέπτεται το Πεκίνο, με διακηρυγμένο στόχο της Κίνας να εγγυηθεί την ομαλότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Κίνα δήλωσε την Τρίτη ότι η Μέση Ανατολή δεν υπήρξε ποτέ «η αυλή οποιασδήποτε μεγάλης δύναμης», καθώς εξέφρασε την υποστήριξή της για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των αραβικών εθνών.

Η ανανεωμένη υποστήριξη του Πεκίνου προς τις αραβικές χώρες ήρθε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi και του Adel Al Asoomi, του προέδρου του αραβικού κοινοβουλίου, ο οποίος επισκέπτεται αυτήν τη στιγμή την Κίνα, ανέφερε το ανακοινωθέν του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα υποστηρίζει τη «δίκαιη και λογική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος έγκαιρα», διεμήνυσε ο Wang στην υπό επίσκεψη αραβική αντιπροσωπεία.

«Η Κίνα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δικαιοσύνη, να υποστηρίζει την αρχή της ισότητας μεταξύ των χωρών ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων εθνών, να προωθεί τον εκδημοκρατισμό στις διεθνείς σχέσεις, να υποστηρίζει την πολυμέρεια και να αντιτίθεται στη μονομερή ηγεμονία. “ δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.

«Η Μέση Ανατολή δεν υπήρξε ποτέ το κατώφλι κάποιας μεγάλης δύναμης και το μέλλον και το πεπρωμένο της περιοχής θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των χωρών και των ανθρώπων της περιοχής», είπε ο Wang στον Al Asoomi, αντανακλώντας την στρατηγική της Κίνας για τη διαφύλαξη της αυτοδιάθεσης των εθνών στην περιοχή.

primenews

Back to top button