breaking newsΕλλάδα

Στάζουν μίσος οι Τσάμηδες: Διεκδικούν εθνικά εδάφη & προκαλούν με παρέλαση στη Ν. Υόρκη – «Μας έσφαξαν οι Έλληνες!»

Oι Αλβανοί Τσάμηδες ετοιμάζουν να προκαλέσουν τους χιλιάδες Έλληνες στην Ν.Υόρκη εκμεταλλευόμενοι παρέλαση μεταναστών, στην οποία θα σηκώσουν πλακάτ με την Μεγάλη Αλβανία η οποία συμπεριλαμβάνει ως γνωστό και ελληνικά εδάφη.

 

Το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2019 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η διεθνής εκδήλωση παρέλασης μεταναστών, η οποία συγκεντρώνει πολλές κοινότητες από όλο τον κόσμο, σε μια πολυπολιτισμική εκδήλωση στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Σε αυτήν την παρέλαση τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν και οι Αλβανοί τριών περιοχών (Αλβανίας, Κοσόβου,Σκοπίων).

Φέτος, οι Αλβανοί για δεύτερη φορά υπό την ηγεσία της κοινότητας τους και με πρωτοβουλία του προέδρου τους Marko Kepi, αποφάσισαν να τιμήσουν τους Τσάμηδες, εκεί όπου θα επικεντρώνονται στην «γενοκτονία» των Τσάμηδων από τους Έλληνες το 1945.

Πρόκειται  για την 75η επέτειο αυτής  της περιόδου, μεταφέροντας παράλληλα και ένα μήνυμα για την ένωση όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια, τονίζει το αλβανικό άρθρο για τις προθέσεις της παρέλασης των Αλβανών.

Κάθε χρόνο στην  Νέα Υόρκη,  «έχουμε την παρέλαση των Αλβανών στην περίφημη 6ηλεωφόρο στο Μανχάταν, όπου Αλβανοί της Αμερικής, με τραγούδια, χορούς και λαϊκές φορεσιές από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και όλα τα υπόλοιπα «αλβανικά εδάφη», απαιτούν την ένωση της Τσαμουριάς, του Κοσσυφοπεδίου αλλά και τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των Αλβανών στις χώρες τους», αναφέρει ο αλβανικός τύπος.

Οι ίδιες εκδηλώσεις με τα ίδια αιτήματα για την Μεγάλη Αλβανία υλοποιούνται  από Αλβανούς μετανάστες  στην Βοστώνη, το Σικάγο και στο Τορόντο του Καναδά, έχοντας τα ίδια ακριβώς κίνητρά  τα τελευταία χρόνια.

Όπως έχουμε αναφέρει, είναι γνωστές οι διεκδικήσεις που αφορούν διαμελισμό ελληνικού εθνικού εδάφους από τους Αλβανοτσάμηδες.

Οι Αλβανοί εθνικιστές με ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεύτικης ιστορίας, διαμηνύουν εδώ και χρόνια πως η Ήπειρος και άλλες περιοχές είναι αλβανικά εδάφη και πως ελληνικός στρατός «εισέβαλε» στην Τσαμουριά και «έκανε σφαγές».

Μετά τους Σκοπιανούς συμπληρώνεται το «παζλ» των διεκδικήσεων ελληνικών εδαφών από τους ανθέλληνες γείτονες, με τους Αλβανούς να κλιμακώνουν συνεχώς την επιθετική ρητορική, ακόμα και μετά από τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, τώρα και στην Νέα Υόρκη.

Φαίνεται όμως πλέον ότι οδεύουμε προς το σημείο μηδέν με την Άκυρα να «σφυρίζει» έναρξη για την δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι προκλήσεις πλέον είναι απανωτές. Πρόκειται για σχέδιο που ξεπερνά τις δυνατότητες των Αλβανών Τσάμηδων και αφορά την σύγκρουση και Ρωσίας και ΗΠΑ στα Βαλκάνια με την συνδρομή της Τουρκίας, για να ανακοπεί ο άξονας των ορθόδοξων χωρών που αντιτίθεται στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ για πλήρη άλωση της περιοχής.

 

pentapostagma
Back to top button