breaking newsΕλλάδα

Ανάρτηση στο twitter του Elon Musk με τον μαρμαρωμένο βασιλιά και την Πόλη ως ”Κωνσταντινούπολη”! Διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τον επικείμενο πόλεμο; Πολεμικό κλίμα σε ελληνοτουρκικό τύπο!

Ανάρτηση στο twitter του ιδιόρρυθμου δισεκατομμυριούχου που πρόσφατα αγόρασε το twitter του Elon Musk με τον μαρμαρωμένο βασιλιά και την Πόλη ως ”Κωνσταντινούπολη”με την ημερομηνία ορόσημο της Άλωσης ”1453”! Το σκίτσο δείχνει τον μαρμαρωμένο βασιλιά ν΄αναρωτιέται ” κλείδωσα την Πύλη;” Διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τον επικείμενο πόλεμο; Είναι η εισαγωγή… Την ίδια στιγμή τα πρωτοσέλιδα σε Ελλάδα Τουρκία μιλούν ανοιχτά για επερχόμενο πόλεμο……

Χθες η κυβερνητική yenisafak συνεχίζει τη ρητορική πολέμου και υπενθυμίζει τις βλέψεις του νεοθωμανικού επεκτατισμού κατά Ελλάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Η Αθήνα συνεχίζει να παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος, ενώ η Άγκυρα έχει πει ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας……

  • Για ποια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόκειται;

Τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αγίος Ευστράτιος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος και Ικαρία παραμένουν υπό την ελληνική κυριαρχία” με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Τα νησιά που παραδόθηκαν στην ελληνική κυριαρχία από την Ιταλία ”τα Δωδεκάνησα και περιλαμβάνουν τα νησιά Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Τήλος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Σύμη, Ρόδος και Καστελλόριζο.” Επικαλούνται τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Θεωρούν ότι ελληνικά νησιά που είναι κοντά στα μικρασιατικά παράλια δικαιωματικά οφείλουν να είναι αποστρατικοποιημένα αφού αποτελούν κατ’ αυτούς εν δυνάμει απειλή. ”το νησί Καστελλόριζο, το οποίο απέχει μόλις 2,1 χιλιόμετρα (1,3 μίλια) από την τουρκική ενδοχώρα, ενώ η απόστασή του από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι 582 km (361 μίλια).

και ορισμένα μεγαλύτερα νησιά όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος σε διάφορες αποστάσεις έως και 10 χιλιομέτρων (6 μίλια) από την τουρκική ενδοχώρα.

dimpenews.com

Back to top button