breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηλεία: 700 φωτιές σε δύο μήνες!

Η Ηλεία φέτος,πέρνα πραγματικά ένα θερμό καλοκαίρι. Οι κάτοικοι αισθάνονται, πώς βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη. Είναι σίγουρο, πώς μέσα στην ημέρα θα ακούσουν τις σειρήνες των πυροσεστικών και των περιπολικών, καθώς θα διασχίζουν πόλεις και χωριάμε ιλιγγιώδη ταχύτητα, προκειμένου να προλάβουν να βρεθούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Το πρόβλημα είχε αρχίσει να φαίνεται ήδη από το Φεβρουάριο. Εκπομπές του primenewsradio.gr το είχαν εντοπίσει, το είχαν αναφέρει κατ επανάληψη, καθώς και είχαν έρθει σε επαφή και με τους πυροσβέστες και με το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Τώρα πλέον μαθαίνουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστικήςλ έχουν ξεχωρίσει την Ηλεία πανελλαδικά για τον τεράστιο αριθμό γεγονότων που έχει μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει και τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά τόσο στους πολίτες του νομού, όσο και στις αρχές. Τους τελευταίους δύο μήνες σύμφωνα με στοιχεία έχουν σημειωθεί περισσότερες από 700(!) πυρκαγιές σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού, με τις περισσότερες εξ αυτών να καταδεικνύουν πως πρόκειται για αποτέλεσμα «εμπρησμού».

Η κατάσταση έχει κινητοποιήσει και τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, που έχουν δώσει εντολή να βρεθούν οι λόγοι για την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων γης.

Μάλιστα, στην Ηλεία βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, που με άκρα μυστικότητα και με τη βοήθεια και των τοπικών αρχών προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι αναλυτές έχουν διαχωρίσει τις φωτιές σε δύο κατηγορίες που προκαλούν αίσθηση:
Αυτές που ξεσπούν από παράνομους χασισοκαλλιεργητές, που είτε μόνοι τους, είτε πληρώνοντας άλλους βάζουν τις φωτιές, έχοντας στόχο να σβήσουν τα ίχνη τους ή να παραπλανήσουν τις αρχές βάζοντας φωτιά σε άλλο σημείο. Και αυτές από κτηνοτρόφους που καίνε μια περιοχή για να μπορέσει μετά τη βροχή να φυτρώσει νέο χορτάρι για τα ζώα τους.

Back to top button