breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακουσατε τα καναλια να μιλουν για μεγαλη συμμετοχη στον εμβολιασμο και τους πιστεψατε; ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ…

 


Από χθες, Μεγάλη Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες πως οι 30άρηδες πήγαν να εμβολιαστούν, μάλιστα αρκετά συστημικά ΜΜΕ αναφέρονται σε ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα…

 Παρόλα αυτά τα επίσημα στοιχεία δείχνουν την πικρή αλήθεια και οδηγούν σε φιάσκο το πρόγραμμα εμβολιασμού με ονομασία «Ελευθερία». 

Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική ηλικιακή ομάδα που έδειξε ιδιαίτερα θετική στον εμβολιασμό της ήταν οι 75-79, οι οποίοι εμβολιάστηκαν σε ποσοστό 71%. 

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τους «ειδικούς» για να αποκτήσει η κοινωνία τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70-75% του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών όπως είπε ο Μ.Δερμιτζάκης). 

Δηλαδή θα έπρεπε το ποσοστό που υπάρχει για τους 75-79 να υπήρχε και για τις άλλες ηλικίες.

Και εδώ κάπου ξεκινάει ο «πονοκέφαλος» της κυβέρνησης, καθώς με αφορμή την χθεσινή ελάχιστη προσέλευση των 30άρηδων για να εμβολιαστούν με AstraZeneca δημοσιεύουμε τα στοιχεία από όλες τις ηλιακές ομάδες. 

Όσον αφορά τους 30-39 μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης είχαν κλείσει (επισήμως) ραντεβού για εμβολιασμό κάτι παραπάνω από 30.000 πολίτες, ένας αριθμός που όμως είναι πάρα πολύ μικρός καθώς αναφερόμαστε σε μία ηλιακή ομάδα ενός περίπου εκατομμυρίων ατόμων. 

Ενώ να τονιστεί πως όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση έκλεισαν αυτόματα ραντεβού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τελικά θα πάνε να εμβολιαστούν. 

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Οι 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%

Οι 80-84 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 62%, με κλεισμένα ραντεβού στο 67%

Οι 75-79 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 71%, με κλεισμένα ραντεβού στο 78%

Οι 70-74 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 55%, με κλεισμένα ραντεβού στο 73%

Οι 65-69 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 35%, με κλεισμένα ραντεβού στο 71%

Οι 60-64 έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 51%, με κλεισμένα ραντεβού στο 64%

Οι 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 53%

Οι 50-54 έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 43%

Παρατηρούμε λοιπόν πως στους 65-69 μόλις το 35% πήγε να εμβολιαστεί, ενώ στις ηλικίες 50-59 ελάχιστοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κλείσουν ραντεβού! 

Οι παλινωδίες και οι κίνδυνοι

Ταυτόχρονα έντονες είναι οι κυβερνητικές παλινωδίες, αλλά και οι κίνδυνοι που φέρεται να έχουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία έχουν κάνει σκεπτικούς τους πολίτες. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να «ποντάρει» πολλά στο εμβόλιο της AstraZeneca, παρόλο που πληθαίνου οι αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων, μάλιστα και ο ΕΜΑ έχει συμπεριλάβει τις θρομβώσεις ως πιθανή παρενέργεια. 

Παρόλα αυτά στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά και αντί να εξετάζονται τα περιστατικά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει συνεχώς πως όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. 

Μοναδική σύσταση που πλέον υπάρχει είναι αυτή για τις έγκυες, καθώς αυτές πλέον θα πρέπει να εμβολιάζονται με mrna εμβόλια. 

Την ίδια ώρα στην Βρετανία εξετάζονται 1.500 περιπτώσεις ατόμων που είχαν εμβολιαστεί είτε με Pfizer, είτε με AstraZeneca και εμφάνισαν εμβοές. 

Ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών του Ισραήλ βρίσκονται δεκάδες περιστατικά καρδιακής φλεγμονής σε εμβολιασμένους νεαρούς άνδρες.

Σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει κυνικά λέγοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο», αδιαφορώντας για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια τους. 

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να αλλάξει στρατηγική σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς αν θέλει οι πολίτες να αποδεχθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα εμβόλια και όχι να μετατρέπεται σε πωλητή εμβολίων τάζοντας «ελευθερία» (όπως ονόμασε και το πρόγραμμα) στους πολίτες. 

 

 

 

Πηγη 

Back to top button