breaking newsΕλλάδα

Γενί Σαφάκ: «Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες – Θα φτάσει μέχρι τη Ρόδο & το Καστελόριζο»

 

Δημοσίευμά της φιλοκυβερνητικής Γενί Σαφάκ αναφέρει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέφουν από τις περιοχές τους»αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα λήγει η τουρκική NAVTEX ερευνών και αν ισχύουν τα τουρκικά δημοσιεύματα η Άγκυρα ίσως την ανανεώσει, ή εκδώσει νέα σε άλλο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, προχώρησε σε μια οργισμένη δήλωση σχετικά με την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

«Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Χαμί Ακσόι.

​Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή.

 

Pronews
Back to top button