breaking newsΔιεθνή

Η γυναίκα με… το μακρύτερο μούσι στον κόσμο

Τo ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι στον κόσμο έσπασε η Έριν Χάνεϊκατ (Erin Honeycutt) από το Μίσιγκαν.

Η 38χρονη έχει γενειάδα 30 εκατοστών, την οποία ανέπτυξε όταν εγκατέλειψε τη ρουτίνα του ξυρίσματος τρεις φορές την ημέρα.

Η Έριν πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει, μεταξύ άλλων, υπερβολική τριχοφυΐα.

Έτσι, η Χάνεϊκατ κατέκτησε εύκολα το ρεκόρ Γκίνες χωρίς να παίρνει ορμόνες ή συμπληρώματα.

H ιστορία της Έριν

Η γυναίκα από το Μίσιγκαν άρχισε να ξυρίζεται και να κάνει αποτρίχωση από την ηλικία των 13 ετών για να μη μεγαλώσει το μούσι της. «Μάλλον ξυριζόμουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με ανακοινωση των Guinnesss World Records.

Ωστόσο, κάποια στιγμή άρχισε να αισθάνεται «κουρασμένη από το ξύρισμα» και αποφάσισε να αρχίσει να αφήσει τα γένια της να μακρύνουν έπειτα από προτροπή της συζύγου της, Τζεν.

Έτσι, κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες στις 8 Φεβρουαρίου 2023, παίρνοντας τη θέση της 75χρονης Βίβιαν Γουίλερ, της οποίας η γενειάδα είχε μήκος 25,5 εκατοστά.

Η Χάνεϊκατ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας: έχει ακρωτηριαστεί στο κάτω μισό του ενός της ποδιού πριν από πέντε χρόνια, αφού τραυματίστηκε σε αυτό και έπαθε βακτηριακή λοίμωξη στο νοσοκομείο.

Έχει επίσης χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής της όρασης, αν και διατηρεί ακόμα την περιφερειακή της όραση.

Η ίδια σημειώνει ότι αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα υγείας χάρη στη θετική σκέψη.

«Αυτό που με βοήθησε να ξεπεράσω την απώλεια του ποδιού, των ματιών και των πάντων – ειλικρινά – ήταν ότι είχα κλείσει κρουαζιέρα», δήλωσε η 38χρονη Έριν.

Η απώλεια της όρασής της έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην απόφασή της να σταματήσει να ξυρίζεται. Mε τις ευλογίες της συζύγου της, η Χάνεϊκατ άρχισε να μεγαλώνει το μούσι της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως είπε, το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκες εκείνη την περίοδο τη βοήθησε να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη γενειάδα της.

Η Έριν δήλωσε ότι η ζωή με ένα τόσο μακρύ μούσι έχει τα θετικά και τα αρνητικά της: κρύβει το διπλό πηγούνι της, αλλά κολλάει στα πάντα, όπως είπε.

Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε ότι ήταν ευχάριστο να κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για κάτι για το οποίο κάποτε ντρεπόταν.

 

Back to top button