breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διεθνnς έρευvα ευρnμάτωv: Xωρiς τρύπnμα, χαμnλoτερες voσnλεύσεις…

Μια διεθνής έρευνα μιας «Ομάδας Ελέγχου» που γνωρίζει την υγεία, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 300.000 άτομα που έχουν επιλέξει να αποφύγουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, δείχνει ότι οι συμμετέχοντες επιβαρύνουν ελάχιστα τα συστήματα υγείας μέσω της ισχυρής τους εξάρτησης από τη φυσική ανοσία, την αυτοφροντίδα και τη χρήση φυσικών συμπληρωμάτων υγείας για την πρόληψη ή ακόμα και τη θεραπεία του COVID-19.

 

Ωστόσο, αυτή η ομάδα αντιμετωπίζει αβάσιμες διακρίσεις, απώλειες θέσεων εργασίας και ζητήματα ψυχικής υγείας που εντείνονται από την περιθωριοποίησή της από την κυρίαρχη κοινωνία.

Η έρευνα των συμμετεχόντων στην «Ομάδα Ελέγχου» περιλαμβάνει μια υποομάδα από τους περισσότερους από 305.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 175 χώρες που έχουν ενταχθεί στο έργο υπό την ηγεσία των πολιτών και επέλεξαν να μην λάβουν  εμβόλια για τον COVID-19 .

Τα ευρήματα που μόλις ανέβηκαν στον διακομιστή προεκτύπωσης  ResearchGate , δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της 5μηνης περιόδου έρευνας (Σεπτ. 2021 έως Φεβ. 2022 συμπεριλαμβανομένου), οι συμμετέχοντες υπέφεραν από χαμηλά ποσοστά σοβαρής νόσου COVID-19, νοσηλεύονταν σπάνια και χρησιμοποιούσαν φυσική υγεία προϊόντα εκτενώς τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία του ήπιου έως μέτριου COVID-19.

Τα δεδομένα από αυτούς τους πρώτους πέντε μήνες της έρευνας της Ομάδας Ελέγχου αναλύθηκαν και ερμηνεύτηκαν από μια ανεξάρτητη, διεθνή ομάδα με επικεφαλής τον  Robert Verkerk Ph.D. , πολυεπιστημονικός επιστήμονας και ιδρυτής, εκτελεστικός και επιστημονικός διευθυντής της μη κερδοσκοπικής Alliance for Natural Health International.

Οι συν-συγγραφείς περιλάμβαναν τρεις ασκούμενους κλινικούς ιατρούς, τον Δρ. Naseeba Kathrada από τη Νότια Αφρική, τον Christof Plothe DO από τη Γερμανία και τη Δρ. Katarina Lindley από τις ΗΠΑ.

Οι συγγραφείς συγκεντρώθηκαν για να αξιολογήσουν τα δεδομένα της έρευνας μέσω της συνεργασίας τους τους τελευταίους μήνες με το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Υγεία, έναν μη κερδοσκοπικό, παγκόσμιο συνασπισμό οργανισμών με επίκεντρο την υγεία και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Τα ευρήματα της έρευνας βασίστηκαν σε μια υποκοόρτη περίπου 18.500 συμμετεχόντων στην Ομάδα Ελέγχου που είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια σε μηνιαία βάση κατά τους πρώτους πέντε μήνες της έρευνας.

Μεταξύ των ευρείας κλίμακας δεδομένων που συλλέχθηκαν, η έρευνα κατέγραψε τους λόγους για τους οποίους οι συμμετέχοντες απέφευγαν τα εμβόλια, με τη δυσπιστία προς τις κυβερνήσεις και τις φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και τις ανησυχίες για ανεπιθύμητες ενέργειες από ανεπαρκώς ελεγμένα εμβόλια να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν εκτεταμένα προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να επιδεινώθηκαν από τον στιγματισμό και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν εκείνοι που απέφευγαν τα εμβόλια για τον COVID-19.

Διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εμβολιασμένες για τον COVID-19, υπέφεραν από διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αιμορραγίας που μπορεί να είχαν συσχετιστεί με έκθεση σε ιούς, έκκριση, έκθεση σε πρωτεΐνες ή αλλαγές συμπεριφοράς που σχετίζονται με πανδημία. Όσοι δεν φορούσαν ποτέ μάσκες ανέφεραν τα χαμηλότερα επίπεδα της νόσου COVID-19.

Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες είναι αυτοεπιλεγμένοι και έχουν αυτοαναφερθεί, τα ευρήματα της έρευνας πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή κατά τη σύγκριση τους με εθνικές στατιστικές ή μελέτες που βασίζονται σε τυχαία επιλεγμένους πληθυσμούς.

Το έργο της Ομάδας Ελέγχου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ιδρύθηκε στα μέσα του 2021 ως συνεταιρισμός υπό την ηγεσία των πολιτών που στοχεύει στην αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων υγείας μεταξύ των χωρίς εμβόλιο COVID-19, καθώς και τη σύνδεση των μελών του με δίκτυα υποστήριξης χωρών και διαδικτυακές κοινοτικές ομάδες .

 

 

πηγη

Back to top button