Διεθνή

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι χριστιανοί που εκκλησιάζονται σε εβδομαδιαία βάση είναι η «τελευταία γραμμή αντίστασης» στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, D.C. (LifeSiteNews) – Μια νέα δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι οι Αμερικανοί που πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στην εκκλησία είναι η «τελευταία γραμμή αντίστασης» (“final holdouts of opposition”) στον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μια ετήσια δημοσκόπηση από την αριστερή εταιρία δημοσκοπήσεων που διεξήχθη μεταξύ 2 Μαΐου και 22 Μαΐου ανέφερε ότι ενώ το 71 τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζει συνολικά τον «νόμιμο γάμο ομοφύλων», ένα σημαντικά μικρότερο τμήμα εβδομαδιαίων εκκλησιαζόμενων υποστηρίζει τον ομοφυλοφιλικό «γάμο»: 40 τοις εκατό από αυτούς τον υποστηρίζουν (*) και το 58 τοις εκατό από αυτούς παραμένουν αντίθετοι.

Η πρώτη δημοσκόπηση της Gallup για το θέμα το 1996 βρήκε ότι μόνο το 27 τοις εκατό των Αμερικανών υποστήριζαν τον νόμιμο «γάμο» ομοφύλων εκείνη την εποχή. Αυτή η υποστήριξη έφτασε στο επίπεδο της πλειοψηφίας του πληθυσμού μέχρι το 2011 και ξεπέρασε το 60 τοις εκατό το 2015, μόλις ένα μήνα πριν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Obergefellεναντίον Hodgesνομιμοποιήσει ουσιαστικά τον λεγόμενο ομοφυλοφιλικό «γάμο» σε εθνικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια, οι δημοσκοπήσεις της Gallup έδειξαν μια σταθερή αύξηση της υποστήριξης για τον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ακόμη και μεταξύ ομάδων που παραδοσιακά αντιτίθενται στο σύνολό τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Gallup, οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω «έγιναν ως επί το πλείστον υποστηρικτικοί το 2016 – όπως έκαναν οι Προτεστάντες το 2017 και οι Ρεπουμπλικάνοι το 2021».

(*) Είδηση βέβαια, θα έπρεπε να αποτελεί το γεγονός ότι ένα 40 τοις εκατό εκκλησιαζόμενων τακτικά Αμερικάνων χριστιανών τον υποστηρίζει, αλλά τι να λέμε τώρα…

ΚΟ / πηγή

Back to top button