Διεθνή

Ρώσικοι πύραυλοι από Νικαράγουα θ΄απειλούν τις ΗΠΑ. Ασκήσεις με συμμετοχή ρώσικου στρατού στη Νικαράγουα!! Νέα κρίση πυραύλων αλά Κούβα;

Εάν η είδηση του επίσημου αιτήματος της Νικαράγουα στη Ρωσία για στρατιωτική προστασία είναι αλήθεια, οι Αμερικανοί, που πίστευαν ότι η αντιπυραυλική τους ασπίδα στην Ευρώπη θα τους προστάτευε, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς πυραύλους που εξαπλώνονται στα νότια της χώρας τους…

(Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης του βεληνεκούς των ρωσικών πυραύλων από τη Νικαράγουα).

Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα της Νικαράγουας υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την είσοδο στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για συμμετοχή σε επιχειρήσεις για «παράνομες δράσεις » στην Καραϊβική Θάλασσα και στον Ειρηνικό Ωκεανό στη Νικαράγουα.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουα, Daniel Ortega, εξουσιοδότησε την αποστολή στη Ρωσία 50 στρατιωτών της χώρας του για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις και την είσοδο στη χώρα Ρώσων στρατιωτών για στρατιωτική εκπαίδευση, δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου και σε εκ περιτροπής βάση.

Ο ηγέτης των Σαντινίστας εξουσιοδότησε επίσης την είσοδο στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις «κατά παράνομων δράσεων» στην Καραϊβική Θάλασσα και στον Ειρηνικό Ωκεανό στη Νικαράγουα, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα. .

Ο Ορτέγκα εξουσιοδότησε επίσης την είσοδο στη Νικαράγουα, εκ περιτροπής, 80 Ρώσων στρατιωτικών να συμμετάσχουν, με μέλη της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού της Νικαράγουας, σε «ανταλλαγή εμπειριών και ασκήσεις εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας».

Άλλοι 50 Ρώσοι στρατιωτικοί θα βρίσκονται στη Νικαράγουα, εκ περιτροπής, για να συμμετάσχουν με μέλη του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Σώματος Διαβιβάσεων «στην ανταλλαγή εμπειριών και επιχειρησιακής επικοινωνίας με πλοία και αεροσκάφη του Στρατού της Νικαράγουας σε εργασίες καταπολέμησης ναρκωτικών εμπορία και διακρατικό οργανωμένο έγκλημα».

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, η είσοδος Ρώσων στρατιωτών, πλοίων και αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Ιουλίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ορτέγκα, 76 ετών ο ηγέτης του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN) που ανέτρεψε τη αμερικανοκίνητη δικτατορία του Αναστάσιο Σομόζα το 1979 και παρέμεινε στην εξουσία μέχρι το 1990 — επέστρεψε στην εξουσία το 2007 και επανεξελέγη για πέμπτη πενταετή θητεία .

Η Ρωσία είναι πρώην σύμμαχος της Νικαράγουα, η οποία κατά τη διάρκεια του πρώτου καθεστώτος Σαντινίστας (1979-1990) προμήθευε σοβιετικά όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Νικαράγουας.

Η Νικαράγουα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αποσχισμένων περιοχών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, και έχει φιλοξενήσει ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους από τη ρωσική εισβολή στο Ουκρανία.

Επιπλέον, στα τέλη του 2020, η Νικαράγουα ίδρυσε ένα προξενείο στην Κριμαία.

Το ίδιο προεδρικό διάταγμα επιτρέπει, επίσης για έξι μήνες, την είσοδο στην εθνική επικράτεια στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας, τα οποία θα εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες με αυτές της Ρωσίας.

dimpenews.com

Back to top button