Διεθνή

Λ Δ Λούγκανσκ: όλες οι ουκρανικές δυνάμεις (2000) στον περικυκλωμένο θύλακα Ζολότε-Γκόρσκι εξουδετερώθηκαν. Ο επίσημος Χάρτης περικύκλωσης από Υπ. Άμυνας Ρωσίας. Κλείνει και ο θύλακας Λισιτσάνκ – Σεβεροντόνετσκ. Συνολικά περικυκλώνονται 7.000 με 9000 Ουκρανοί στρατιώτες!

Λ Δ Λούγκανσκ: όλες οι ουκρανικές δυνάμεις (2000) στον περικυκλωμένο θύλακα Ζολότε-Γκόρσκι εξουδετερώθηκαν. Ο επίσημος Χάρτης περικύκλωσης από Υπ. Άμυνας Ρωσίας. Κλείνει και ο θύλακας Λισιτσάνκ-Σεβεροντόνετσκ. Περικυκλώνονται συνολικά 7.000 με 9000 Ουκρανοί στρατιώτες! 2.000 παγιδευμένοι Ουκρανοί στον “θύλακα” Ζολότε-Γκόρσκι ” και περίπου 5.000 με 7.000 στο Lysichansk .Ρώσοι και φιλορώσοι μαχητές δήλωσαν ότι κατέλαβαν τους οικισμούς Χίρσκε και Ζολότε κοντά στο Λισιτσάνκ εντείνοντας έτσι την πολιορκία του. Είναι το τελευταίο ουκρανικό οχυρό αφότου αποσύρθηκαν από την διπλανή πόλη του Severodonetsk.

Ζολότε-Γκόρσκι

 Η RPL ανακοίνωσε πως όλες οι ουκρανικές δυνάμεις που ήταν περικυκλωμένες στον κλοιό Ζολότε-Γκόρσκι, εξουδετερώθηκαν. Το πρωί της 24ης Ιουνίου 2022 το Υπ. Άμυνας Ρωσίας εξέδωσε τον επίσημο χάρτη της περικύκλωσης Ζολότε-Γκόρσκι. Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι ως και 2000 στρατιώτες ήταν περικυκλωμένοι εκεί, ανάμεσά τους 1800 στρατιώτες της AFU, 120 μαχητές από εθνικιστικές μονάδες και 80 ξένοι μαχητές. Οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από χίλιους στρατιώτες-μαχητές σε δύο ημέρες στις μάχες κοντά στο Lisichansk, καθώς και στον κλοιό σε Ζολότε-Γκόρσκι. Ο αριθμός όσων παραδόθηκαν την ίδια περίοδο ξεπερνά τους 800 αναφέρει το TASS, επικαλούμενο πηγή. Ο Αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Andriy Marochko.
“Η ουκρανική ομάδα, που βρίσκεται στον κλοιό σε Ζολότε-Γκόρσκι, έχει εξαλειφθεί. Όλοι οι οικισμοί είναι υπό τον έλεγχό μας”, αναφέρει το μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.
Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθέτησαν τη σημαία της Νίκης στο πρώην κτίριο της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης του Zolote.
Ο πρέσβης του LPR στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, δήλωσε χθες ότι το Γκόρσκι και το Zolote, από όπου βομβάρδιζαν τη Λ Δημοκρατία Λούγκανσκ για οκτώ χρόνια, τέθηκαν υπό αποκλεισμό. Μετά την περικύκλωση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή αυτή, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR συνεχίζει την επίθεσή της προς τα βόρεια, στις νότιες συνοικίες του Lisichansk, στις οποίες υπάρχει μια ομάδα πέντε έως επτά χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.
Με τη σειρά του, χθες, ο βοηθός υπουργός Εσωτερικών του LPR Vitaly Kiselev είπε ότι το Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντόνετσκ θα αποκλειστούν πλήρως από τις δυνάμεις ασφαλείας του Λουγκάνσκ εντός μιας εβδομάδας.

Αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Πρωινή ενημέρωση:

  • Στην περιοχή των οικισμών Ζολότε-Γκόρσκι, μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων που αριθμούν έως και 2000 άτομα είναι εντελώς αποκλεισμένη
  • Περικυκλωμένος στην περιοχή του Γκόρσκι και του Ζολότε, ο ουκρανικός θύλακας εξαντλείται, οι μονάδες του είναι εξοπλισμένες σε λιγότερο από 40%
  • Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ, 10 οικισμοί απελευθερώθηκαν σε πέντε ημέρες
  • Οι περιπτώσεις λιποταξίας και άρνησης συμμετοχής σε εχθροπραξίες γίνονται ευρέως διαδεδομένες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
  • Ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε τρία σημεία ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στο Nikolaev, Golitsyno, στην περιοχή Nikolaev και στο Oleshki, στην περιοχή Kharkov, εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 200 μισθοφόροι και έως και 100 Ουκρανοί εθνικιστές
  • Το ρωσικό παράκτιο πυραυλικό σύστημα “Bastion” κατέστρεψε την αρχική θέση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 κοντά στην Οδησσό.
  • Η ρωσική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό εξολοθρεύουν περισσότερους από 620 Ουκρανούς εθνικιστές την ημέρα

Οι ουκρανικές μονάδες που περικυκλώθηκαν στο Gorskoye και το Zolote σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

3ο Μηχανοκίνητο Τάγμα, 24η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία,
15ο Τάγμα Εφόδου, 128 Ταξιαρχία Εφόδου
42ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού
70ο Τάγμα, 101 Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας
ομάδα πυροβολικού ταξιαρχίας του 57ου μηχανοκίνητου σχηματισμού ταξιαρχίας πεζικού των Ναζί του “Δεξιού Τομέα”
απόσπασμα ξένων μισθοφόρων.

Το πρωί της 24ης Ιουνίου, τα στρατεύματά μας ελέγχουν περίπου το μισό Zolote. Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν σε 2 ημέρες κοντά στο Lisichansk είναι περίπου 1000 άτομα. Με έναν τυπικό υπολογισμό από 1 έως 3, μπορείτε να προσθέσετε περίπου 2,5-3,5 χιλιάδες τραυματίες σε αυτούς τους αριθμούς.

Κρίνοντας από τα επερχόμενα νέα, εντός 1-3 ημερών θα ανακοινωθεί επίσημα η πλήρης απελευθέρωση τριών πόλεων ταυτόχρονα:
Severodonetsk, Gorsky και Zolote.

Το Lisichansk, προφανώς, εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά ήδη το πρωί αναφέρουν ότι διεξάγονται μάχες στα περίχωρα του διυλιστηρίου Lysichansk  και στα δυτικά προάστια της πόλης.

Λισιτσάνκ-Σεβεροντόνετσκ

Lysichansk( Λισιτσάνκ) -Σεβεροντόνετσκ το κλείσιμο του εδώ θύλακα και της επίσης περικύκλωσης πλησιάζει. Θα εγκλωβιστούν οπότε συνολικά 7.000 με 9000 Ουκρανοί στρατιώτες..

Στην κατεύθυνση του Lisichansk, η απελευθέρωση του Nikolaevka έλυσε τελικά τα χέρια των Συμμαχικών Δυνάμεων και μέχρι το πρωί οι προηγμένες μονάδες τους ήταν οχυρωμένες στο νότιο τμήμα του οικισμού Verkhnekamenka.

Από αυτό το μέρος μέχρι το Σεβεροντόνετσκ είναι μόνο 7χλμ. και ο δρόμος Seversk-Lysichansk είναι λιγότερο από 2χλμ. Δηλαδή δεν είναι πλέον δυνατή η χρήση του για εκκένωση «χωρίς απώλεια». Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από 7 έως 9 χιλιάδες Στρατιώτες του APU Ουκρανικού στρατού είναι εδώ.

Περιμένουμε πληροφορίες για την πλήρη απελευθέρωση των Μπορόφσκι, Βορόνοβο και Σεβεροντόνετσκ. Μέχρι στιγμής η συσπείρωση στην περιοχή Αζότ είναι αμφιλεγόμενη υπάρχουν πληροφορίες ότι εκκενώθηκε, αλλά μέσα στην ημέρα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

dimpenews.com

Back to top button