breaking newsΔιεθνή

Στο Λβιβ της Ουκρανίας οι Μπαντεριστές πυρπόλησαν Ορθόδοξο ναό γιατί αρνήθηκε ν΄ αποκηρύξει το Πατριαρχείο Μόσχας. Είχαν γράψει συνθήματα μίσους στο ναό: «διάβολοι του FSB» και «οίκος του Πούτιν»! ΒΙΝΤΕΟ Οι δυτικιστές καίνε ξανά όπως κάθε χρόνο το ΄Αγιον Όρος!!

Στην παραμεθόρια με την Πολωνία ουκρανική πόλη Λβιβ βασικό διαμετακομιστικό κέντρο Λεγεωνάριων ξένων μισθοφόρων και δυτικού εξοπλισμού κατά Ρωσίας οι Μπαντεριστές πυρπόλησαν μια Ορθόδοξη εκκλησία τη νύχτα της 21ης Ιουνίου. Προηγουμένως είχαν γράψει συνθήματα μίσους στο ναό βεβηλώνοντάς τον: «διάβολοι του FSB» και «οίκος του Πούτιν» .Η εκκλησία κάηκε ολοσχερώς. Ο εμπρησμός έγινε αργά το βράδυ. Προηγουμένως, εκπρόσωποι των θαυμαστών του Μπαντέρα είχαν συνομιλία με τον κληρικό. Επέμεναν να αποκηρύξει το Πατριαρχείο Μόσχας. Ωστόσο, αρνήθηκε να το κάνει.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ πυρπολήθηκε στο Λβιβ. Σύμφωνα με τους ενορίτες, η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα 15 λεπτά πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Λένε ότι άκουσαν ακόμη και εκρήξεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο σημείο βρέθηκαν ένας κουβάς με λίγο υγρό, ένα στουπί και ένας αναπτήρας.

Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ναός δέχεται επίθεση. Οι πόρτες γέμισαν με προσβλητικές επιγραφές. Την άνοιξη, οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν ακόμη και να διακόψουν την λειτουργία.

Είναι γνωστό ότι ο εφημέριος εκεί, παρά τις απειλές, αρνήθηκε να αποκηρύξει το Πατριαρχείο Μόσχας και να ενταχθεί στην ψευδεπίγραφη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον εγκάθετο Επιφάνειο.

Μια ακόμη ποταπή εκδήλωση ρωσοφοβισμού και Ορθοδοξοφοβισμού. Η Ουκρανία αποτέλσε το έδαφος της πολυδιάσπασης της Ορθοδοξίας της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης στους κόλπους της και της κονίστρας από όπου αναδείχθηκε το Μέγα Σχίσμα Ρωσίας-Φαναρίου.

O Μπαντέρα εθνικός ήρωας του ουκρανικού καθεστώτος ήταν ένας Ουνίτης ανήκε στην λεγόμενη EGCU, ( grécocatholique) Εκκλησία που ακολουθεί ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τελετουργικό αλλά ανήκει διοικητικά στο Βατικανό. Ο Μπαντέρα αρχισυνεργάτης δοσίλογος των Ναζί το 1941 διακήρυξε στο Λβιβ που ήταν το προπύργιό του την επανίδρυση του κράτους της Δυτικής Ουκρανίας. Σε 5 εβδομάδες που επιβίωσε αυτό το ”κράτος”: σκοτώθηκαν 5.000 Ουκρανοί, 15.000 Εβραίοι και αρκετές χιλιάδες Πολωνοί.

Οι δυτικιστές καίνε ξανά όπως κάθε χρόνο το ΄Αγιον Όρος!!

Tην ίδια στιγμή όπως κάθε χρόνο οι ανάλογες υποχθόνιες δυνάμεις της ασύμμετρης απειλής καίνε όπως κάθε καλοκαίρι το Άγιον Όρος. Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ανδρέας του Αγίου Όρους.

Η στοχοποίηση της παγκόσμιας Ορθοδοξίας είναι πασιφανής. Ο εμπρησμός και η κατά σύστημα οργανωμένη παρατεταμένη πυρπόληση του Αγίου Όρους της Ακρόπολης της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας είναι μέρος του Ψυχρού Πολέμου εναντίον της; Eπί Γιουγκοσλαβικού έκαψαν το Χιλιανδάρι το σέρβικο μοναστήρι.

dimpenews.com

Back to top button