breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρεις μελέτες επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες: Τα εμβόλια για τον Covid αυξάνουν δραματικά τους κινδύνους για το καρδιαγγειακό σύστημα

Νέες μελέτες, που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2022 επιβεβαιώνουν πως τα εμβόλια των ModernaPfizer και Astra Zeneca για τον Covid-19, επιδρούν αρνητικά στο καρδιαγγειακό σύστημα

Οι μελέτες υπογραμμίζουν τις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις των εμβολίων στην καρδιαγγειακή υγεία των ασθενών ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι νεότεροι.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet» στις 11 Ιουνίου τονίζει τον «αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άνδρες ηλικίας 18 έως 25 ετών μετά από μια δεύτερη δόση του εμβολίου» Moderna και Pfizer.

Έχουν εντοπιστεί 411 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών.

Το Lancet επισημαίνει επίσης ότι «τα αποτελέσματα της μελέτης, καθώς και η σχέση οφέλους-κινδύνου, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον εμβολιασμό με το ένα ή το άλλο από τα δύο εμβόλια mRNA.

Η δεύτερη μελέτη

Στις 28 Απριλίου, το Scientific Reports, ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά στον πλανήτη, παρατήρησε μία αύξηση άνω του 25% των καρδιακών ανακοπών και της οξείας στεφανιαίας νόσου σε ηλικίας μεταξύ 16 – 39 ετών, κατά την εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ.

Η έρευνα επισημαίνει επίσης ότι τα ίδια ευρήματα έγιναν αντιληπτά στη Γερμανία και τη Σκωτία κατά την περίοδο του εμβολιασμού και ότι, από την άλλη πλευρά, δεν έχει διαπιστωθεί σύνδεση μεταξύ αυτών των καρδιαγγειακών προβλημάτων και των λοιμώξεων από τον Covid.

Η τρίτη μελέτη

Εάν αυτές οι δύο πρώτες μελέτες δείχνουν τις επιπτώσεις των εμβολίων mRNA, μια άλλη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου στο Jama, το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, υπογραμμίζει «την αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στο νοσοκομείο για αιμορραγικές διαταραχές και εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, ιδίως για θρομβοπενία και εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση», μετά από εμβολιασμό με Moderna, Pfizer και ιδιαιτέρως με Astra Zeneca.

midi.JPG

Τα εμβόλια covid -19 ενεργοποίησαν την ανεμοβλογιά και έρπη ζωστήρα

Εν τω μεταξύ γιατροί και επιστήμονες βλέπουν μια αύξηση στην επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς, γνωστού ως ιός ανεμοβλογιάς – ζωστήρα (VZV), μετά από εμβολιασμό για covid 19. Ο ιός της ανεμοβλογιάς είναι ένας από τους οκτώ ιούς του έρπητα που είναι γνωστό ότι μολύνει τον άνθρωπο.

Αφού ένα άτομο προσβληθεί και αναρρώσει από την ανεμοβλογιά, ο ιός δεν φεύγει ποτέ από το σώμα, αλλά παραμένει αδρανής στο νευρικό σύστημα χρόνια αργότερα έως ότου επανενεργοποιηθεί με την μορφή του έρπητα ζωστήρα ή έρπη ζωστήρα (HZ).

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων για τον COVID-19 και του έρπητα ζωστήρα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης έρπητα ζωστήρα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ;

Το Ισραήλ ήταν μία από τις χώρες που δημοσίευσε μια σειρά περιπτώσεων έξι γυναικών (από 491 συμμετέχουσες) με αυτοάνοση διαταραχή που εμφάνισαν έρπητα ζωστήρα 3 έως 14 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης ή της δεύτερης δόσης εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19. Κανένας από τους 99 συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου δεν εμφάνισε έρπητα ζωστήρα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Rheumatology τον Απρίλιο του 2021.Από ό ,τι γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν αναφορές για δερματικό εξάνθημα τύπου ανεμευλογιάς ή έρπη ζωστήρα στις κλινικές δοκιμές COVID-19 που βασίζονται σε mRNA και η σειρά περιπτώσεων μας είναι η πρώτη που αναφέρει αυτή την παρατήρηση σε ασθενείς σε σχετικά νεαρή ηλικία: 36 –61, μέση ηλικία 49 ±», τόνισαν οι επιστήμονες.

Ήλπιζαν ότι η δημοσίευση της σειράς περιστατικών θα «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για μια πιθανή αιτιώδη σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του COVID-19 ως έναυσμα επανενεργοποίησης του έρπη ζωστήρα σε σχετικά νέους ασθενείς με σταθερή AIIRD (αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα)».

Prime News

Back to top button