breaking newsΔιεθνή

Politico: Οι ΗΠΑ βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας και προσπαθούν να απαλλαγούν από την ευθύνη…

 

Μια σειρά δημοσιεύσεων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της ουκρανικής πλευράς στην προσπάθεια να εξαπολύσει επίθεση, καθώς και η αγνόηση των συστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, είναι μια προσπάθεια Αμερικανών αξιωματούχων να αποσυνδεθούν από το στίγμα της Ουκρανικής αποτυχίας, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Politico.

Σύμφωνα με το Politico, «η κυβέρνηση του προέδρου Biden μετά την άνοδό της στην εξουσία ελαχιστοποίησε τις διαρροές» απόρρητων δεδομένων.

Τελευταία, ωστόσο, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να αποκαλύπτουν ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για την ουκρανική αντεπίθεση και εστίαζαν στις στρατιωτικές συστάσεις που η Ουκρανία αγνόησε». Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί στην Washington Post, στους New York Times και Financial Times.

Σύμφωνα με το Politico, «μεταξύ άλλων υποδεικνύουν ένα πράγμα: κάποιοι άνθρωποι εντός της αμερικανικής κυβέρνησης θέλουν να ρίξουν τα προβλήματα της Ουκρανίας, στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να απαλλαγούν οι σύμμαχοι από τις ευθύνες».

Το Politico υπενθυμίζει σχετικά ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times, στο οποίο τονιζόταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι η υπερβολική διασπορά των δυνάμεων και συνιστούν στην Ουκρανία να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις σε μια ενιαία κατεύθυνση, ειδικά νότια στην Zaporizhia.

Η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται ότι οργάνωσε μια σειρά από διαρροές πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της Ουκρανίας…

primenews.

Back to top button