breaking newsθρησκεια

Ανέκδοτα στοιχεία από το μαρτύριο της Αγίας Φεβρωνίας της Σύριας.(Παραλλαγή όπως διασώζεται σε συριακή αλαουίτικη προφορική παράδοση) !

Ανέκδοτα στοιχεία από το μαρτύριο της Αγίας Φεβρωνίας της Σύριας. (Παραλλαγή όπως διασώζεται σε συριακή αλαουίτικη προφορική παράδοση προερχόμενη από την περιοχή της Λαοδίκειας-Λατάκια)

”Ανέκδοτο μαρτύριο Ορθόδοξης Μοναχής…

Οι επιδρομείς επιτέθηκαν σε ένα από τα μοναστήρια των μοναχών, συνέλαβαν μια όμορφη κοπέλα και την έδωσαν ως δώρο στον αρχηγό της ομάδας τους.
Και όταν την είδε ο διοικητής, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και ήθελε να την κακοποιήσει. Του είπε: περίμενε γιατί έχω να σου κάνω ένα δώρο ανώτερο από αυτό που ζητάς.
Τη ρώτησε: Τι είναι;;;

Του είπε: Είναι ένα λάδι που αν με αυτό αλειφθεί κάποιος δεν θα τον διαπεράσει ούτε σπαθί ούτε κανενός είδους όπλο θα τον καταβάλει. Και το χρειάζεσαι γιατί κάθε φορά πηγαίνεις στον πόλεμο.
Είπε: Πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Πήρε λοιπόν λάδι η μοναχή και του είπε αυτά τα λόγια, λέγοντας: Άλειψε με αυτό το λαιμό σου και δώσε μου το σπαθί για να σε χτυπήσω με αυτό.

Της είπε τότε ο διοικητής: Όχι, πρώτα θα αλείψεις εσύ το λαιμό σου και θα χτυπήσω εγώ με το σπαθί.

Ο αρχηγός συγκλονίστηκε λυπήθηκε και έκλαψε πολύ γιατί την σκότωσε καθώς τον είχε εξαπατήσει για να διατηρηθεί αμόλυντη…
Είναι η αγία Φεβρωνία η Σύρια
Ευλογημένη, αγνή νύφη… Η ευλογία της να είναι σε όλους σας… Αμήν”

Από Ορθόδοξη πηγή..Το φρικτό Μαρτύριο της Αγίας Φεβρωνίας ”Κάποια ημέρα, ένα στρατιωτικό σώμα, το οποίο καταδίωκε χριστιανούς με επικεφαλής το Σεληνό, έφθασε και στο μοναστήρι της Φεβρωνίας. Οι άλλες μοναχές κατόρθωσαν να διαφύγουν, η Φεβρωνία όμως, η οποία ήταν άρρωστη, δεν κατόρθωσε να μετακινηθεί. Κοντά της παρέμειναν η ηγουμένη Βρυένη και η αδελφή Θωμαΐς, οι οποίες βρήκαν επίσης μαρτυρικό θάνατο.” Εορτάζει 25 Ιουνίου.

Σήμερα στη Μονή της Παναγίας Σαιντανάγια ηγουμένη είναι η Γερόντισσα Φεβρωνία μια αγία εν ζωή. Η Παναγιά να την σκεπάζει…

dimpenews.com

Back to top button