breaking newsΔιεθνή

Τουρκικά αντίποινα εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι δράστες συνδέονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε την Κυριακή στην Άγκυρα συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων αυτής της κουρδικής οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα το πρωί της Κυριακής. Ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και ο άλλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.

Δείτε επίσης – Τουρκία: Νέο βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση στην πύλη του υπουργείου Εσωτερικών

Στη βραδινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δράστες της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, όπως χαρακτηρίζεται, χρησιμοποίησαν ένα όχημα το οποίο έκλεψαν από έναν πολίτη τον οποίο δολοφόνησαν.

Οι διασυνδέσεις ενός από τους δράστες με το PKK έχουν επιβεβαιωθεί, με το υπουργείο να προσθέτει ότι οι έρευνες για τον άλλο δράστη συνεχίζονται.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μετά την επίθεση, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν 20 στόχους του PKK. Ο τουρκικός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ στη Γκάρα, στο Χακούρκ, στη Μετίνα και Καντίλ, τόνισε το τουρκικό υπουργείο.

PrimeNews.

Back to top button