breaking newsΕλλάδα

ΑΠOΦΑΣlΖΟYΝ και ΔlΑΤΑΣΣOΥΝ, για τα κopωvoμετpα και τnν μασkα φiμωτpo, οι αυλoκoλακες τoυ “Mαξιμoυ”…

Kαι ενω αρκετές χώρες της Ευρώπης κάνουν άρση των μέτρων, μεταξύ των οποίων και η μάσκα. Ωστόσο, οι Έλληνες τηλεειδικοι επισημαίνουν ότι η υποχρεωτική της χρήση μάλλον ήρθε για να μείνει στη χώρα μας και δίνουν τις εκτιμήσεις τους για το πότε θα «σφυρίξει» το τέλος…

Οι Απόκριες για τρίτη χρονιά δεν θα φέρουν το καρναβαλικό ξεφάντωμα της προ-Covid εποχής, το Πάσχα «βλέπουν» ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Για το πότε όμως θα πετάξουμε τις μάσκες εμφανίζονται διχασμένοι. Άλλοι κάνουν λόγο για τέλος μετά το Πάσχα, και άλλοι σημειώνουν ότι θα τις φοράμε και το καλοκαίρι.

Οι εκτιμήσεις των τηλεειδικών:

Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (MEGA): «Η Δανία έχει 90% εμβολιασμούς. Οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87%. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες. Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο 69%. Δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε, δεΝ συγκρίνονται τα κράτη μεταξύ τους, γιατί έχουν άλλες παραμέτρους.»

Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας (ΣΚΑΪ): «Οι μεγάλοι αριθμοί σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους από κορονοϊό θα έχουν υποχωρήσει μέχρι το Πάσχα. Η μάσκα θα παραμείνει στις ζωές μας μέχρι να έχουμε μεγάλη αποκλιμάκωση».

Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΣΚΑΪ): «Φέτος θα καταφέρουμε να πάμε (σ.σ. για Πάσχα) στο χωριό». «Το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας».

Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ (Real FM): «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή που υπάρχει μια πάλη ανάμεσα στην προσπάθεια για διατήρηση υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας και στην προσπάθεια διατήρησης υψηλού επιπέδου ψυχικής υγείας και οικονομικού επιπέδου για τη χώρα. Ναι παραμένει ο κίνδυνος, ο κίνδυνος μειώνεται αν όλοι εμβολιαστούμε, αποφύγουμε συνωστισμούς και κλειστούς χώρους και χρησιμοποιούμε μάσκες υψηλής προστασίας».

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Πνευμονολόγος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας (ΣΚΑΪ): «Εκτόνωση του κύματος κοντά στο Πάσχα. Κάποια μέτρα δεν θα αρθούν, με ένα από αυτά να είναι η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ στις ώρες αιχμής.»

 

 

πηγη 

Back to top button