breaking newsΚύπρος

Κύπρος-Τζιχαντιστές στη Χλώρακα λέει το κοινοτικό συμβούλιο

Τον ισχυρισμό ότι στην Πάφο κατέρχονται τους τελευταίους μήνες νεαροί τζιχαντιστές εκφράζει το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας δικαιολογώντας εμμέσως τις αντιδράσεις εναντίον αλλοδαπών ενώ βλέπει και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα, το κοινοτικό συμβούλιο ισχυρίζεται, ότι πίσω από τους τζιχαντιστές βρίσκονται ΜΚΟ, επιχειρηματίας και κύκλωμα Σύρων, ενώ θέτει και θέμα εθνικής ασφάλειας.
Τα πιο πάνω περιλαμβάνονται σε επιστολή του κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Στην επιστολή αναφέρεται, πως «τους τελευταίους 6 μήνες παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μαζικής εγκατάστασης νεαρών φανατικών ισλαμιστών στη Χλώρακα».

Διατυπώνεται δε ο ισχυρισμός, πως «το άντρο αυτών των φανατικών ήταν το St.Nikolas Residence, όμως αυτοί εγκαταστάθηκαν και σε άλλα υποστατικά στη Χλώρακα και στις γύρω περιοχές». Ήρθαν, από την Τουρκία κυρίως και λίγοι από τον Λίβανο με βάρκες. Αυτοί, σύμφωνα πάντα με το κοινοτικό συμβούλιο, «καθοδηγήθηκαν να έρθουν από παράνομες ΜΚΟ, μεγαλοεπιχειρηματία που έστησε τα τρία μεγάλα γκέτο της Πάφου και ένα κύκλωμα Σύρων διακινητών και εκμεταλλευτών που κατοικοεδρεύει στη Πάφο».

Και η επιστολή συνεχίζει: «Βοήθησαν και καθοδήγησαν μετανάστες να μπουν λαθραία στην Κύπρο κάτι που είναι παράνομο και ποινικό αδίκημα. Ποιος τους καλύπτει; Ποια συμφέροντα οικονομικά και πολιτικά βρίσκονται πίσω αυτό; ».

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας, το όλο θέμα εξελίχθηκε ως εξής: Οι ΜΚΟ έκαναν τις αιτήσεις ασύλου των νεαρών με τους δικηγόρους τους και ακολούθως τους έστειλαν στην Πάφο. Παρέλαβε κάποιους ο μεγαλοεπιχειρηματίας και παρέλαβαν τους νεαρούς τζιχαντιστές τα εδώ κυκλώματα των Σύρων.
Τους βρήκαν στέγη στο St.Nikolas και αλλού, τους έβαλαν να δουλεύουν αδήλωτα, να κλέβουν οτιδήποτε από σπίτια και οικοδομές, τους έβαλαν να ρημάξουν το St.Nikolas και να τους παραχωρούν τα κλοπιμαία, τους πουλούσαν ναρκωτικά, τους πουλούσαν άγραφα αυτοκίνητα, άνοιξαν Mini Markets και Καφετέριες κοντά στο συγκρότημα για να τους παρέχουν μεταξύ άλλων τραπεζικές υπηρεσίες σε αυτά, να τους βοηθούν να στέλνουν λεφτά μέσω κατεχομένων στην Τουρκία, τους έφεραν τους Χότζες να κάνουν προσευχή, να τους καθοδηγούν, να τους φανατίζουν και να τους εκπαιδεύουν να μη φοβούνται τους οικοδεσπότες, τους Κυπρίους, αλλά να τους βλέπουν σαν εχθρούς.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, πως στις 14 Αυγούστου αποφάσισαν να κάνουν διαμαρτυρία, να πορευθούν προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας και να φωνάζουν συνθήματα θρησκευτικού φανατισμού και ότι θα κάνουν κακό στο μουκτάρη, στο σπίτι του και στα γραφεία του Κ.Σ.Χλώρακας.

philenews

Back to top button