Διεθνή

Τι καταμαρτυρούν στον Πασινιάν: σύμφωνα με τον ΓΕΣ αρνήθηκε την χρήση 20 μονάδων Ιskander στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης. Αρνήθηκε ρωσική βοήθεια που του προτάθηκε στην αρχή του πολέμου κ.α

Τι καταμαρτυρούν στον Νικόλ Πασινιάν αντιπολίτευση, στρατηγοί και κοινή γνώμη:

O ΓΕΣ που απολύθηκε γιατί ζήτησε την παραίτησή του έχει δηλώσει ότι ενώ η Αρμενία διαθέτει 20 μονάδες βαλλιστικών πυραύλων του ρώσικου συστήματος Iskander και ενώ ήταν έτοιμος να τους ρίξει στη μάχη στην πιο κρίσιμη καμπή του πολέμου ο Πασινιάν πήρε την απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν με το σκεπτικό ότι είναι πολύ καταστροφικοί θα προκαλέσουν πολλές απώλειες και θύματα στον αντίπαλο και αυτό θα επέσυρε την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.Αυτό ήταν και το όπλο υπεροχής της Αρμενίας και το το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι Αζέρων που δεν το διαθέτουν. Δηλ. ο Πασινιάν στην καλύτερη περίπτωση αν κανείς δεν του καταμαρτυρεί κάτι άλλο έθεσε το προσωπικό του συμφέρον υπεράνω της έκβασης της μάχης αφού φοβήθηκε καταλογισμό ευθυνών από διεθνή κοινότητα. Η ρώσικη πλευρά άφησε την Αρμενία εν λευκώ να χειριστεί αυτό το θέμα…

Στον Πασινιάν επίσης καταλογίζεται φιλοδυτική στάση.Στις αρχές του πολέμου ο Πούτιν του είπε ότι μπορεί να του αποστείλει βοήθεια και τέθηκε στη διάθεσή του αυτός την αρνήθηκε και απάντησε μπορούμε και μόνοι μας. Αυτό του το καταμαρτυρά στρατηγός και είναι διάχυτη πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Ο Πασισνιάν πήρε την εξουσία μετά από 2 κυβερνήσεις που κατηγορήθηκαν για διαφθορά και σκάνδαλα και μάλιστα ο τελευταίος προκάτοχός του είχε ανοίξει μια συζήτηση του τύπου να επιστρέψουμε κάποια εδάφη στους Αζέρους γεγονός που αποθράσυνε τις αξιώσεις των τελευταίων…Αν και ο Πασινιάν με βάση τα προαναφερθέντα κατηγορείται για λάθος χειρισμούς ως κι εσχάτη προδοσία μεγάλη μερίδα του κόσμου ακόμη και των διαφωνούντων δεν διαβλέπουν προς το παρόν ικανή εναλλακτική στην εξουσία.

Επίσης υπήρξε διαφωνία κι ως προς το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί ήθελαν να δώσουν τη μάχη έως εσχάτων ενώ ο Πασινιάν φοβήθηκε ότι θα χανόταν ως και η πρωτεύουσα του Αρτσάχ το Στεπανακέρτ αφού ο αντίπαλος έφθασε στα 15χλμ σε απόσταση βολής γι αυτό και πήγε σε συνθηκολόγηση και μάλιστα με εγγυήτρια τη γενοκτόνα Τουρκία.

Στο μέτωπο της αναταραχής τώρα υπάρχουν αναφορές ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Onik Gasparyan κλήθηκε από τον Pashinyan να πάει στο κυβερνητικό κτίριο σήμερα στις 9 π.μ. για να συναντηθεί μαζί του, αλλά αυτός αρνήθηκε. To ρώσικο lifenews ισχυρίζεται ότι θα γίνει η συνάντηση. Ο Πρόεδρος SARKISYAN θα συναντηθεί με αντιπολίτευση το μεσημέρι 3:40 τοπική ώρα..Ρωσίδα αξιωματούχος δηλώνει ότι είναι εσωτερική υπόθεση της Αρμενίας..

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν την έδρα του Πασινιάν.

dimpenews.com

Back to top button