breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Να αγαπήσετε τον Μεγάλο Αδελφό γιατί σας προστατεύει»!

 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς απαντώντας στην κριτική σχετικά με την αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μεγάλος Αδελφός σας προστατεύει!»

Ο Άνταμς έκανε την δήλωση αυτής απαντώντας σε εκλεγμένους αξιωματούχους που εξέφρασαν ανησυχίες ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιεί κάμερες παρακολούθησης για να επισημαίνει άτομα που εμφανίζονται σε βάσεις δεδομένων υπόπτων εγκληματιών όταν εισέρχονται σε ορισμένες δημόσιες τοποθεσίες!

«Θα προχωρήσουμε επίσης στη χρήση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας για τον εντοπισμό προβλημάτων, την παρακολούθηση δυνητικών παραβατών και τη συλλογή στοιχείων — από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έως νέα εργαλεία που μπορούν να εντοπίσουν όσους φέρουν όπλα, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη μέθοδο για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς», υποστήριξε ο Άνταμς.

«Με ενοχλεί πολύ δεν που έχουμε αγκαλιάσει την τεχνολογία, και μέρος αυτού οφείλεται στο ότι πολλοί την φοβούνται. Οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία σκέφτονται είναι ο Big Brother που σε παρακολουθεί», είπε στο Politico. «Όχι, ο Big Brother σε προστατεύει».

Με λίγα λόγια ο Έρικ Άνταμς θέλει οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης να μάθουν και να συνηθίσουν να ζουν υπό παρακολούθηση σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους για το… καλό τους.

Κι όλα αυτά για να εντοπίζονται οι παράνομοι…

Μόνο που το τι είναι παράνομο και τι όχι είναι μία σύμβαση, είναι κάτι που το ορίζει συνήθως η κυβερνώσα ελίτ.

Αν η κυβερνώσα ελίτ βλέπει παντού εχθρούς, ή θεωρεί όσους διαφωνούν μαζί της ως εχθρούς, τότε αυτοί θα γίνονται αυτόματα… «παράνομοι».

Όπως έλεγε και ο Δάντης, «ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με αγαθές προθέσεις».

Back to top button