Διεθνή

Ισπανία: 4 δικαστήρια ( Aνδαλουσία, Κανταβρία,Γαλικία, Κανάριοι Νήσοι) επαναστατούν και αναστέλλουν το Health Pass για παραβίαση δικαιωμάτων! Μέχρι την Τελική Δίκη!!

Ισπανία: 4 δικαστήρια επαναστατούν και αναστέλλουν το Health Pass για παραβίαση δικαιωμάτων.Μέχρι την Τελική Δίκη!!

Το περιφερειακό δικαστήριο της Γαλικίας μόλις ανέστειλε τη χρήση του Health Pass, θεωρώντας ότι η απόφαση ελήφθη από την περιφερειακή κυβέρνηση χωρίς να την ενημερώσει. Λίγες ημέρες νωρίτερα, τρία άλλα περιφερειακά δικαστήρια (Κανάριοι Νήσοι, Κανταβρία και Ανδαλουσία) είχαν επίσης αναστείλει το Health Pass

Ένα μεγάλο πλήγμα για το ισπανικό Health Pass. Ενώ στη Γαλλία, η χρήση του που έχει καθοριστεί από το Εκτελεστικό είναι υποχρεωτική, από τις 9 Αυγούστου, για άτομα που επιθυμούν να μεταβούν σε μέρη ανοιχτά για το κοινό, στην Ισπανία, λόγω της αποκέντρωσης της εξουσίας, το μέτρο έχει οδηγηθεί στον αέρα.

Και η απόδειξη: αυτή την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, η δικαιοσύνη της αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας ανέστειλε την υποχρεωτική χρήση του υγειονομικού πάσου ( που μεταξύ των προϋποθέσεων εμπεριέχει πλήρη εμβολιασμό,νόσηση ή PCR) σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ElPeriodico.com, η απόφαση της κυβέρνησης της Γαλικίας να καταστήσει υποχρεωτικό αυτό το υγειονομικό Pass δέχτηκε επίθεση από το περιφερειακό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο κατηγορεί την αυτόνομη κυβέρνηση ότι δεν της υπέβαλε ποτέ αυτό το μέτρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση να καταστεί υποχρεωτικό ένα τέτοιο μέτρο χωρίς να ενημερωθεί το περιφερειακό δικαστήριο ελήφθη από τον Alberto Nunez Feijoo, νυν πρόεδρο της περιοχής της Γαλικίας, ο οποίος είχε παρουσιάσει νόμο για την υγεία τον Νοέμβριο του 2020 για την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στους Γαλικιανούς που αρνούνται τον εμβολιασμό.

«Οι Καναρίοι Νήσοι, η Κανταβρία και η Ανδαλουσία αναστέλλουν το Health Pass».

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ισπανικά δικαστήρια επιτίθενται στο Health Pass. Πράγματι, στις 29 Ιουλίου, το Lecourrier-du-soir.com έμαθε από τα ισπανικά μέσα, Heraldo.es, ότι το δικαστήριο των Καναρίων Νήσων είχε επίσης αναστείλει το Health Pass.

Οι ίδιες πληροφορίες μεταδόθηκαν από ένα άλλο ισπανικό μέσο, ​​το Eldiario.es, το οποίο εξηγεί ότι η δικαιοσύνη έλαβε αυτήν την απόφαση, θεωρώντας ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα δικαστήρια δύο άλλων ισπανικών αυτόνομων κοινοτήτων (Κανταβρία και Ανδαλουσία) ανέστειλαν επίσης το Health Pass στις αρχές Αυγούστου, όπως αποκαλύφθηκε από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ABC.es. Μια καθόλου ευκαταφρόνητη νομολογία σχηματίζεται..

dimpenews.com

Back to top button