breaking newsΔιεθνή

Εξέγερση και στις γαλλικές αποικίες για τον 17χρονο. Νεκρός από αδέσποτη αστυνομικών στην Καγιέν/Cayenne! ΒΙΝΤΕΟ

Εξέγερση και στις αποικίες. Ένας ακόμη νεκρός από αδέσποτη αστυνομικού στον απόηχο της στυγνής δολοφονίας του 17χρονου στη Ναντέρ. Ένας κάτοικος 54χρονος σκοτώθηκε στην Cayenne από αδέσποτη σφαίρα καθώς οι αστυνομικοί δοκίμαζαν πυρά. Τα επεισόδια στη Γαλλία μεταδόθηκαν εκτός από το γειτονικό Βέλγιο και στις μακρινές αποικίες της Γαλλίας όπως στη Μαρτινίκα και στη Réunion. Κατά την διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε επίσης ένας πολίτης.

Νύχτα έντασης σε Καγιέν, Μακούρια και Κουρού…

…ταραχές ξέσπασαν σε πολλές συνοικίες της Καγιέν, της Μακουρίας και του Κουρού, για τον τραγικό θάνατο του νεαρού στη Ναντέρ. Ένας άνδρας σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο μπαλκόνι στο σπίτι του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Δυνάμεις της τάξης αναπτύχθηκαν για να αποκαταστήσει την τάξη. Σε βίντεο ακούγεται το ουρλιαχτό του καθώς χτυπήθηκε..
Νωρίς το βράδυ, γύρω στις 8 μ.μ., ξέσπασαν συμπλοκές στην πόλη Mont Lucas στην Καγιέν. Η γειτονιά αποκλείστηκε γρήγορα από την εθνική αστυνομία. Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν σε αυτή τη λεγόμενη «ευαίσθητη» πόλη.

Το βράδυ, ένας άνδρας χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην κατοικία Stanislas, που βρίσκεται στην είσοδο της συνοικίας Montlucas. Παρά την ταχεία επέμβαση της SAMU, ο 54χρονος, δυστυχώς, πέθανε από τα τραύματά του. Δύο νεαροί από τη γειτονιά, σοκαρισμένοι, περιέγραψαν τον άνδρα ως πολύ γνωστό στην πόλη.

Η ένταση επεκτάθηκε επίσης στο Novaparc και στο κέντρο της Cayenne, όπου αναφέρθηκαν πυρκαγιές. Οι νέοι χρησιμοποιούσαν παλέτες και κάδους σκουπιδιών για να ανάψουν φωτιές και ιδιωτικά αυτοκίνητα λιθοβολήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν επί τόπου, αυτές οι ταραχές ήταν μια αντίδραση στο θάνατο του Nahel, ενός 17χρονου νεαρού άνδρα που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στη Nanterre, στη Γαλλία.

Ένταση σημειώθηκε και στη συνοικία Σούλα της Μακουριάς. Στην Κουρού κάηκαν μερικοί κάδοι απορριμμάτων στο Ward 205 και στο Saramaca Village, αν και οι λεπτομέρειες για την κατάσταση σε αυτές τις περιοχές παραμένουν περιορισμένες αυτή τη στιγμή.

η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου παραμένουν σε επιφυλακή.

Η Καγιέν (γαλλικά: Cayenne) είναι η πρωτεύουσα του γαλλικού υπερπόντιου νομού της γαλλικής Γουιάνας. Η πόλη είναι χτισμένη σε ένα νησί στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού στην ατλαντική ακτή.

Στη Γαλλία τώρα 2 αστυνομικοί με πολιτικά αναγνωρίστηκαν από τους διαδηλωτές που τους λιντσάραν και είναι σοβαρά τραυματίες

dimpenews.com

Back to top button