breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Σάλος με δήλωση ιερέα – «Ο Χριστός ήταν Παλαιστίνιος Εβραίος»

 

ΗΠΑ: Ο ιερέας Έντουαρντ Μπεκ προχώρησε σε μια ατυχή δήλωση την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο ιερέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ συνεχίζεται με σφοδρότητα, αναφέροντας πως ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος Εβραίος!

Ο ιερέας Έντουαρντ Μπεκ, ρωτήθηκε για τον «πόνο και τη δυστυχία» που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των εορτών και να απευθυνθεί σε όσους αισθάνονται «απελπισμένοι».

«Νομίζω ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι ότι ο Θεός είναι μαζί μας και δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό», απάντησε ο Μπεκ μιλώντας στο CNN.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι η ιστορία των Χριστουγέννων αφορά έναν Παλαιστίνιο Εβραίο – πόσο συχνά συναντάτε αυτές τις λέξεις μαζί; Ένας Παλαιστίνιος Εβραίος που γεννήθηκε σε μια εποχή που η χώρα του ήταν υπό κατοχή, σωστά; Δεν μπορούν να βρουν ένα μέρος για να γεννήσει καν, η μητέρα του. Είναι άστεγοι. Τελικά πρέπει να φύγουν ως πρόσφυγες στην Αίγυπτο, όχι λιγότερο. Θέλω να πω, δεν μπορείς να φανταστείς τους παραλληλισμούς με τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργή στα social media

Όπως αναμενόταν η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αρκετοί επέκριναν τον ιερέα και τον «κατακεραύνωσαν», κάνοντας λόγο για «λανθασμένη» ιστορία για τον Ιησού Χριστό.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του αρθρογράφου της New York Post, Κάρολ Μάρκοβιτς, ο οποίος σημείωσε: «Αυτό είναι ένα ντροπιαστικό λάθος».

«Επειδή ξέρετε πως στο Κατά Ματθαίον 15:24 ο Ιησούς είπε ‘Δεν στάλθηκα παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ’, με το Ισραήλ ο Ιησούς εννοούσε την Παλαιστίνη. Ο πάτερ Μπεκ πρέπει να σταματήσει να βλέπει Al Jazeera και να αρχίσει να διαβάζει την Καινή Διαθήκη», ανέφερε ο ερευνητής του Ιδρύματος, Defense of Democracies, Χουσεΐν Αμπντούλ-Χουσεΐν.

«Πώς μπορεί ο Τύπος να δείχνει ότι δεν είναι πραγματικά συνδεδεμένος με τον λαό; Πώς άφησε ένα τέτοιο σχόλιο», δήλωσε ο συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής, Έρικ Έρικσον. «Η Παλαιστίνη δεν ήταν καν δημιούργημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας την εποχή της γέννησης του Χριστού. Η προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας όπως αυτή, χρησιμοποιώντας τον Χριστό, αντανακλά άσχημα για το δίκτυο», προσέθεσε.

«Ο πόλεμος κατά των Χριστουγέννων είναι ακόμη πιο ολέθριος φέτος με την ευγενική χορηγία του CNN», ανέφερε από την πλευρά του ο στρατηγιστής του GOP, Στηβ Γκεστ.

«Καλά Χριστούγεννα από το CNN», σχολίασε ο οικοδεσπότης του Versus Media Podcast, Στίφεν Λ. Μίλερ.

PrimeNews.

Back to top button