breaking newsΔιεθνή

Πύρινη κόλαση στο Ισραήλ – Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες – Απειλείται γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή (βίντεο)

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς και ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι η επίθεση της οργάνωσης βρίσκεται μόλις στα αρχικά της στάδια, σύμφωνα με τους Times of Israel δείχνοντας ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς και ανεξέλεγκτος ενώ καταγράφηκε και η πρώτη επίθεση με ρουκέτες στο Βόρειο Ισραήλ.

Έτσι το χειρότερο σενάριο που εξετάζεται είναι ότι θα μπορούσε να εμπλακεί στις συγκρούσεις η ισχυρή λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ είναι πλέον γεγονός, καθώς η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη του πλήγματος ισραηλινού ραντάρ και αυτό θα σημαίνει ότι οι 100.000 επίστρατοι ίσως δεν είναι αρκετοί!

Το πρωί της Κυριακής οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι το πυροβολικό προχώρησε σε πλήγματα στην επικράτεια του Λιβάνου μετά από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή στην ισραηλινή επικράτεια και οι φόβοι είναι πλέον και για το βόρειο μέτωπο με την Χεζμπολάχ.

Οι Times of Israel παραθέτουν δήλωση των IDF (Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων): «Οι IDF έχουν λάβει προπαρασκευαστικά μέτρα για τέτοιου είδους ενδεχόμενο και θα συνεχίσουν να επιχειρούν σε όλες τις περιοχές και σε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών».

Μάλιστα η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο με τις βολές όλμων από άνδρες της οι οποίοι είναι ενδεδυμένοι κανονικά ως τακτικός στρατός που δείχνει ίσως την αλλαγή στο δόγμα μάχης που επιλέγουν να κάνουν.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις υπό την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα» είχαν σχεδιαστεί εδώ και καιρό προσεκτικά, με στόχο να αιφνιδιάσουν το Ισραήλ.

Το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης επισήμανε ότι αυτή η μάχη διαφέρει από όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις, καλώντας τους Άραβες μεσολαβητές να μεταβιβάσουν στο Ισραήλ το μήνυμα ότι «πρέπει οι δυνάμεις του να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα εδάφη».

Ηταν μια αιφνιδιαστική επίθεση όπως πριν από 50 χρόνια όπως στις 6 Οκτωβρίου, το 1973 . Ανήμερα της μεγαλύτερης εβραϊκής γιορτής, του Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), το Ισραήλ δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση από δυνάμεις της Αιγύπτου που περνούν το Κανάλι του Σουέζ και της Συρίας που εισβάλει από τα υψίπεδα του Γκολάν.

Και μπορεί να κατάφερε το Ισραήλ να ανατρέψει την κατάσταση στο τέλος όμως αναγκάστηκε να επιστρέψει το Σινά στην Αίγυπτο και να έρθει σε συνομιλίες με Ιορδανία και Συρία η οποία ουσιαστικά έθεσε υπό τον έλεγχό της τον Λίβανο.

karditsastakra.

Back to top button