breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Αποκαλυπτικοί αριθμοί για τις παρενέργειες στην Ελλάδα – Ποιοι και γιατί τις αποκρύπτουν

Έντονη συζήτηση υπάρχει για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και το κατά πόσο αυτές καταγράφονται, κυρίως στην Ελλάδα που δεν φημίζεται για την διαφάνεια. 

Οι παρακάτω πίνακες λύνουν πολλά από τα ερωτήματα που υπάρχουν για την καταγραφή των παρενεργειών, καθώς δείχνουν πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες έχουν καταγραφεί ελάχιστες παρενέργειες (σε σύγκριση με άλλες χώρες).

Αντιθέτως βλέπουμε χώρες όπως η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και άλλες να έχουν καταγράψει πολλές περισσότερες από τη χώρα μας. Κάτι που σημαίνει δύο πράγματα, είτε στη Ελλάδα οι πολίτες είναι… υπερήρωες και δεν τους «πιάνουν» οι παρενέργειες, είτε υποκαταγράφονται τα περιστατικά.

Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, ο λόγος είναι ότι και οι δύο χώρες έχουν χρησιμοποιήσει και τα 4 εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson), ενώ έχουν και παραπλήσιο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων (Ελλάδα 28,4%,  Ολλανδία 27,6%), ενώ έχουν χορηγήσει και παραπλήσιο αριθμό ενέσεων, ανά χίλιους κατοίκους (Ελλάδα 710 δόσεις/1000 κατ.  Ολλανδία 750 δόσεις/1000 κατ.).

Ο αριθμός παρενεργειών που δήλωσαν 

1) PFIZER
Ολλανδία:  30.247
Ελλάδα :  2.288  ( 13 φορές λιγότερες)

2) ASTRAZENEKA
Ολλανδία: 32.937
Ελλάδα : 1.059  ( 31 φορές λιγότερες)

3) MODERNA
Ολλανδία: 10.049
Ελλάδα :  110 ( 91 φορές λιγότερες)

4) Johnson & Johnson
Ολλανδία: 5.957
Ελλλάδα:  36 ( 165 φορές λιγότερες)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Ολλανδία:  79.190
Ελλάδα:  3.493 (23 φορές λιγότερες)

Να σημειωθεί βεβαίως πως η Ελλάδα (σε απόλυτα νούμερα) έχει χορηγήσει το 60% των δόσεων της Ολλανδίας. Θα περίμενε όμως πως θα είχαν δηλωθεί και το 60% των παρενεργειών της Ολλανδίας.

Όμως οι 3.493 της Ελλάδας, σε σχέση με τους 79.190 της Ολλανδίας, δεν είναι το 60%, αλλά μόλις το 4,4% ( 14 φορές λιγότερες του αναμενομένου).

Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία είναι έως και τις 19 Ιουνίου του 2021.

Δείτε τους πίνακες: 

Τι συμβαίνει λοιπόν; 

Σε αρκετές χώρες -ανάμεσα και στην Ελλάδα- είναι εμφανές πως υποκαταγράφονται τα περιστατικά των παρενεργειών, οι λόγοι… άγνωστο! Όμως στην Ελλάδα έχουμε παρατηρήσει πως για τους θανάτους μετά τον εμβολιασμό δεν φταίει το εμβόλιο -σύμφωνα με την ακαταδίωκτη επιτροπή. 

Ενώ πάρα υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παρενέργειες που δεν δηλώθηκαν ποτέ! Κυρίως γιατί οι γιατροί δεν ήθελαν (άγνωστο το γιατί) να δηλωθούν. 

Χαρακτηριστική η καταγγελία που έκανε μία γυναίκα από τα Χανιά η οποία είχε εμβολιαστεί με Pfizer, η οποία εμφάνισε πρήξιμο σε λεμφαδένα μετά τον εμβολιασμό της και της είπαν πως οφείλεται… σε τρίχα. (Δείτε εδώ όλη την καταγγελία της). 

pronews

Back to top button