breaking newsΕλλάδα

“Απόρρητη” έκθεση της ΕΥΠ: Έτσι “σπρώχνει” η Τουρκία μετανάστες στην Ελλάδα – Εμπλοκή & πασίγνωστης τράπεζας

 

Η Αθήνα έχει ακόμη και τον “τιμοκατάλογο” των Τούρκων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά στους Ευρωπαίους εταίρους ,οι οποίοι μέχρι στιγμής δίνουν συγχαρητήρια στην Άγκυρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεση της η Real News ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς “τα πάνω” , περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, για τις κινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων, τα οποία το καθεστώς της Άγκυρας τουλάχιστον ανέχεται ,αν δεν τα υποστηρίζει κιόλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν:

•Υπολογίζεται ότι πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία, υπήρχαν ήδη πάνω από 30.000 Σύριοι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή του Ιντλίμπ.

•Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών αρχών οι 30.000 Σύριοι πέρασαν από το Ιντλίμπ στη Σμύρνη, μέσα σε λίγες ημέρες! Υπήρξαν ημέρες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων προς τη Σμύρνη.

•Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή το σύνολο των 30.000 ,αναμένει την μετάβαση του σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

•Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα η οποία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα, λόγω της δραστηριοποίησής της και στη χώρα μας!

•Μετά από την πληρωμή πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε “μικτές ομάδες” των 50 ατόμων. Αναμένουν την “αποστολή” διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία ,είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων η οποία βρίσκεται απέναντι από θέρετρο της Λέσβου. Η περιοχή κατονομάζεται στο ενημερωτικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

•Ιδιαίτερη σημασία για το πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το ζήτημα , είναι το γεγονός ότι ακόμη κι αν τουρκική ακταιωρός συλλάβει τους μετανάστες-πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πλου τους εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αμέσως μετά η τουρκική ακτοφυλακή τους αφήνει ελεύθερους!

Ο τιμοκατάλογος!

Τι πληρώνει ο κάθε μετανάστης -πρόσφυγας για να περάσει σε ελληνικά νησιά;

Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:

•Λέσβος με φουσκωτό 1000 ευρώ

•Σάμος με φουσκωτό 1000 ευρώ

•Χίος με φουσκωτό 1100 ευρώ

•Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1100 ευρώ

•Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1300 ευρώ.

•Κως με τζετ σκι 1500 ευρώ

•Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2200 ευρώ

•Με γιοτ…πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ!

Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν οι τουρκικές αρχές; Σαφώς ναι. Δεν τα γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι;

Οπωσδήποτε. Επειδή όμως μονίμως αντιμετωπίζουν το θέμα “κοιτώντας αλλού”, η Ελλάδα θα προωθήσει όλα αυτά τα στοιχεία εκεί που πρέπει, ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον ενισχυμένη και κυρίως ουσιαστική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί, όπως λένε οι πληροφορίες να σκληρύνει τη στάση της στο Αιγαίο, εντείνοντας την προσπάθεια “σφραγίσματος” των θαλάσσιων συνόρων. Δεν είναι διόλου εύκολη αυτή η αποστολή και αυτό γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν αποτελεσματικά με τα μέσα που διαθέτει η Ελλάδα τόσα πολλά νησιά στο Αιγαίο.

Το κακό είναι ότι η κατάσταση μετά από την τουρκική εισβολή στη Σύρια, αναμένεται να χειροτερέψει. Ο πόλεμος στη βόρεια Σύρια θα προκαλέσει οπωσδήποτε νέες προσφυγικές ροές, τις οποίες η Ελλάδα εκ των πραγμάτων θα κληθεί να διαχειριστεί.

Αν κάποιος δεν “τραβήξει το αυτί” της Τουρκίας, είναι προφανές ότι η βόμβα του προσφυγικού-μεταναστευτικού θα εκραγεί στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι δομές των ΕΔ που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις δυνατότητες τους.

 

 

.pentapostagma.gr

Back to top button