Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισλαμιστικές οργανώσεις προσκείμενες στην Τουρκία χτύπησαν με πύραυλο τη σύναξη Ελληνορθοδόξων στα εγκαίνια του ναού της Αγιά Σοφιάς στην Σελευκόβουλο στη Χάμα Συρίας!!! 2 Μάρτυρες και 6 τραυματίες!!! Οι πρώτοι νεκροί για την Αγιά Σοφιά Έπεσαν!!!

Οι πρώτοι νεκροί για την Αγιά Σοφιά Έπεσαν!!! Ένας πύραυλος που εκτόξευσαν οι ισλαμιστικές οργανώσεις προσκείμενες στην Τουρκία έπληξε πολυπληθής συγκέντρωση στην πόλη ελληνορθόδοξη al-Suqaylabiyah/Σελευκόβουλο στην ύπαιθρο της Χάμα και υπάρχουν αναφορές για μάρτυρες και τραυματίες. Σήμερα ήταν η ημέρα των εγκαινίων του νέου ναού της Αγίας Σοφίας που αναφέρεται στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης. Ιατρικές πηγές στο Νοσοκομείο Al-Suqaylabiyah: Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξε ο μάρτυρας Hisham Elias και 6 πολίτες τραυματίστηκαν από τη στόχευση τρομοκρατικής οργάνωσης στο εορτάζον πλήθος των εγκαινίων της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Ο νεαρός Hisham Elias σκοτώθηκε λόγω του βομβαρδισμού των τρομοκρατικών ομάδων κατά την τελετή των εγκαινίων της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Al-Suqaylabiyah, μόλις επισκέφτηκε τον χώρο….Σύμφωνα με το SANA υπάρχουν 2 μάρτυρες από την επίθεση.

μάρτυρας

Η ανέγερση του ναού είναι σύμπραξη Συρίας Ρωσίας Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ρωμιών Συρίας ως απάντηση στην μετατροπή της Αγια Σοφιάς Κων/πολης σε τζαμί.

Στις 17 Ιουλίου, στον ναό του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον εστί» παραδόθηκε προς μεταφορά στη Συρία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι καθώς και μέλη του γραφείου αντιπροσωπείας του Κοζάκικου στρατού στη Μόσχα ήταν προσωπικά παρόντα σε εκείνη την πανηγυρική εκδήλωση. Η εικόνα αυτή μεταφέρθηκε με στρατιωτική συνοδεία στη Συρία, στην περιοχή Al Sukaylabia, ακριβώς για τον αγιασμό του ναού της Αγίας Σοφίας. Εκτός από άλλους εκπροσώπους, την αγιασμένη εικόνα συνόδευσαν στη Συρία οι Κοζάκοι αξιωματικοί του Βαλκανικού Στρατού Κοζάκων.

dimpenews.com

Back to top button