breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Pfizer επιβάλλει στα κράτη μυστικά ιδιωτικά δικαστήρια όπου θα κριθεί σε περίπτωση διαμάχης για το εμβόλιο!

Η Pfizer επιβάλλει στα κράτη μυστικά ιδιωτικά δικαστήρια όπου θα κριθεί σε περίπτωση διαμάχης για το εμβόλιο.

Σε περίπτωση διαφωνίας σχετικά με τα εμβόλια, η Pfizer απαιτεί από τα κράτη να τη διώκουν σε μυστικά ιδιωτικά (και όχι δημόσια) δικαστήρια των οποίων οι δικαστές και η ετυμηγορία παραμένουν εντελώς μυστικά. Ένας από τους όρους που επιβάλλει ο φαρμακευτικός κολοσσός στα κράτη κατά την υπογραφή συμφωνιών για την αγορά των δόσεων του εμβολίου του

Η Pfizer, για άλλη μια φορά, στο εδώλιο. Μόλις δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη που έκανε το Lecourrier-du-soir.com σχετικά με τους μυστικούς ελιγμούς της Pfizer για να φιμώσει τους πληροφοριοδότες που έχουν διακυβευτικές πληροφορίες για τις ανθυγιεινές πρακτικές της, το συντακτικό μας επιτελείο έλαβε και πάλι νέες πληροφορίες για το πανίσχυρο αμερικανικό εργαστήριο το οποίο, από την άφιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, συνέχισε να συγκεντρώνει δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις που συχνά συνάπτονται κάτω από εξαιρετικά αδιαφανείς συνθήκες.

Πράγματι, τις τελευταίες ώρες, μέσω του αμερικανικού ΜΜΕ Washington Post, το συντακτικό μας επιτελείο έμαθε την ύπαρξη αναφοράς της οργάνωσης Citizen.org που αποκαλύπτει τις «ολοκληρωτικές» μεθόδους που επέβαλε η γιγάντια φαρμακευτική εταιρεία για την πώληση των εμβολίων της. .

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει αυτός ο οργανισμός, στις συμβάσεις που έχει υπογράψει με τα κράτη, η Pfizer υπαγορεύει τη νομοθεσία της. Σε υποστηρικτική απόδειξη, το Citizen.org κατηγορεί το αμερικανικό εργαστήριο ότι φίμωσε τις κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των συμβάσεων που υπογράφηκαν με τη Βραζιλία, η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε διαταχθεί να μην αποκαλύψει καμία πληροφορία σχετικά με τους όρους της συμφωνίας.

Προφανώς, η Βραζιλία δεν θα ήταν η μόνη χώρα που υπέστη τη δικτατορία του παντοδύναμου αμερικανικού εργαστηρίου. Διότι, σύμφωνα με το Citizen.org, οι ίδιοι όροι εμπιστευτικότητας έχουν επιβληθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αμερικανική κυβέρνηση. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, η υποχρέωση ισχύει και για τα δύο μέρη», σημειώνει η οργάνωση.

Στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, για παράδειγμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει εντολή να μην εκδώσει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με την ύπαρξη της συμφωνίας ή τους όρους της. Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει εντολή να μην αποκαλύψει την τιμή των δόσεων των εμβολίων. Βασικά, η οδηγία είναι σαφής: οποιαδήποτε πληροφορία διατίθεται στο κοινό πρέπει πρώτα να λάβει τη συμφωνία της Pfizer.

Όμως, το πιο σκανδαλώδες σε αυτή την αποκάλυψη που έκανε το Citizen.org έγκειται στο γεγονός ότι σε περίπτωση διαφωνίας, η Pfizer δεν μπορεί να μηνυθεί από δημόσια δικαστήρια, αλλά από ιδιωτικά. Έτσι, σύμφωνα με το Citizen.org, πρόκειται για «μια επιτροπή που αποτελείται από τρεις ιδιώτες διαιτητές (κριτές, σημείωμα του συντάκτη) που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση κατά την υπογραφή της συμφωνίας».

Επί αυτού, το Citizen.org διευκρινίζει: «η κρίση (διαιτησία) διεξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες διαιτησίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC). Και τα δύο μέρη καλούνται να κρατήσουν τα πάντα μυστικά». Μιλώντας για ιδιωτική διαιτησία, η οργάνωση δεν μασάει τα λόγια της: «Η ιδιωτική διαιτησία αντανακλά μια ανισορροπία δυνάμεων. Επιτρέπει σε φαρμακευτικούς κολοσσούς όπως η Pfizer να παρακάμπτουν τους κρατικούς νομικούς κανόνες. Αυτό εδραιώνει την εταιρική εξουσία και καταπατά το κράτος δικαίου».

Αυτή η αποκάλυψη, που έγινε τον Οκτώβριο του 2021, έρχεται καθώς έρχονται στο φως οι ελιγμοί της Pfizer για να φιμώσει τους καταγγέλλοντες. Πράγματι, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο και διαβάστηκε από το Lecourrier-du-soir.com, ο Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Lee Fang έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη.

Σύμφωνα με το τελευταίο, η Pfizer και άλλοι αμερικανικοί φαρμακευτικοί γίγαντες ασκούν ισχυρές πιέσεις εδώ και αρκετό καιρό για να καταρρίψουν τον λεγόμενο «False Claim Act», ο οποίος προέκυψε κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και ο οποίος στοχεύει στην επιβράβευση των ειδοποιήσεων όσων αποκαλύπτουν εταιρική διαφθορά και απάτη.

Η Pfizer, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές για απάτη, σκοπεύει να καταργήσει τον εν λόγω νόμο. Για αυτό, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός έχει ήδη στρατολογήσει τρομερούς Αμερικανούς πολιτικούς καθώς και δικηγορικά γραφεία για να καταρρίψουν έναν νόμο που τη δυσκολεύει.lecourrier-du-soir 2/7/22

Φέουδο της Pfizer τα κράτη, πλήρης αδιαφάνεια και διαπλοκή……

dimpenews.com

Back to top button