breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Αθέατες Περιβαλλοντικές Κρίσεις Που Καταστρέφουν την Ανθρωπότητα- (Μέρος 3ο)

από τον Ryan Matters

Στο 1ο μέρος αυτής της σειράς, εξετάσαμε ένα πρόσφατο έγγραφο πολιτικής του Rockefeller που ζητούσε μετασχηματιστική αλλαγή στην παραγωγή τροφίμων και πώς αυτό συνδέεται με τη νέα ατζέντα τροφίμων.

Στο 2ο μέρος, εξετάσαμε τη σκοτεινή ιστορία των σύγχρονων αγροτικών επιχειρήσεων και ορισμένων από τις πλούσιες ελίτ, καθώς και ιδρυμάτων που προωθούν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και επικίνδυνες τεχνολογίες γονιδιακής κίνησης.

Στο 3ο μέρος, θα εξετάσουμε τις πραγματικές περιβαλλοντικές κρίσεις που επηρεάζουν την ανθρωπότητα καθημερινά, αλλά αγνοούνται από πολλούς λεγόμενους ακτιβιστές και “φιλάνθρωπους”.

Ας ξεκινήσουμε…

 

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Για δεκαετίες, διακεκριμένοι επιστήμονες και στοχαστές μας προειδοποιούσαν για τον αντίκτυπο της κακής διατροφής στην υγεία. Ανάμεσά τους οι Sir Robert McCarrison, Dr Lawrence Plaskett, Weston Price και ο δύο φορές νομπελίστας Δρ. Linus Pauling.

Με την πάροδο των ετών, οι προειδοποιήσεις τους είτε αγνοήθηκαν, είτε ανατράπηκαν είτε απαξιώθηκαν.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να βρει ισχυρισμούς, όπως “τα συμπληρώματα βιταμινών δεν είναι παρά ακριβά ούρα”.

Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι οι γιατροί (ακόμη και εκείνοι που ειδικεύονται στο έντερο) λαμβάνουν ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση στη διατροφή.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του Εγχειριδίου ιατρού για την ορθομοριακή ιατρική [1], “Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ανενημέρωτων απόψεων σχετικά με την πρακτική σημασία της ποιοτικής διατροφής στην καθημερινή μας ζωή”. Αυτό γράφτηκε το 1977 και δυστυχώς, φαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.

Το 2002, ερευνητές στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δημοσίευσαν μια εργασία με τίτλο Βιταμίνες για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Αν και τα ευρήματά τους μπορεί να ήταν προφανή στους ορθομοριακούς επαγγελματίες δεκαετίες πριν, τα συμπεράσματά τους δεν ήταν λιγότερο σημαντικά, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν τη βέλτιστη ποσότητα όλων των βιταμινών μόνο με τη διατροφή και  υποστηρίζοντας  (αν και προσεκτικά) τη χρήση συμπληρωμάτων βιταμινών για όλους τους ενήλικες.

Ακόμη πιο σημαντικό, οι ερευνητές αναγνώρισαν τις ευρέως διαδεδομένες επιπτώσεις στην υγεία από τη μη βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών (ακόμη και πάνω από τις τυπικές απαιτήσεις).

“… Η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών είναι προφανώς αιτία χρόνιων ασθενειών. Πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα μη βέλτιστα επίπεδα βιταμινών, ακόμη και πολύ υψηλότερα από αυτά που προκαλούν σύνδρομα ανεπάρκειας, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και η οστεοπόρωση. Ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού βρίσκεται προφανώς σε αυξημένο κίνδυνο για το λόγο αυτό”. (η υπογράμμιση δική μου)

Παρά τα σημαντικά ευρήματα όπως αυτά, σπάνια λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η κυβέρνηση είχε ενεργήσει με βάση τα αδιάσειστα στοιχεία για τα οφέλη του φολικού οξέος.

Το φολικό οξύ μειώνει τα επίπεδα της ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ, ενός αμινοξέος που ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Τα μη βέλτιστα επίπεδα φολικού οξέος μπορούν επίσης να προκαλέσουν ελαττώματα του νευρικού σωλήνα και να συμβάλουν στην αυχενική δυσπλασία, τον καρκίνο, την οστεοπόρωση και την ψυχική κατάθλιψη.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα των περισσότερων θρεπτικών συστατικών είναι αναμφισβήτητα πολύ χαμηλή, αποτυγχάνοντας να ληφθούν υπόψη τα οφέλη των βέλτιστων προσλήψεων. Επιπλέον, η ύπαρξη μιας απαίτησης για κάθε άτομο δεν λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα κάθε ατόμου.

Η βιταμίνη D συζητήθηκε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης λόγω της έρευνας που δείχνει ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του “Covid-19”. Ωστόσο, η σημασία της βιταμίνης D, όχι μόνο για την πρόληψη αναπνευστικών ασθενειών, αλλά και για τη θεραπεία μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, είναι γνωστή εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, η ανεπάρκεια βιταμίνης D παραμένει ευρέως διαδεδομένη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές Vasquez, Cannell και Manso,

“Η έλλειψη / ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι μια επιδημία στον ανεπτυγμένο κόσμο που έχει λάβει μέχρι στιγμής ανεπαρκή προσοχή από τους κλινικούς ιατρούς παρά την τεκμηρίωση του επιπολασμού της, των συνεπειών και της επιτακτικής ανάγκης για καθημερινή συμπλήρωση σε επίπεδα πάνω από τις τρέχουσες ανεπαρκείς συστάσεις των 200-600 IU”.

Ο λόγος για αυτό είναι διττός· πρώτα απ ‘όλα, οι γιατροί εργάζονται με μια ξεπερασμένη οπτική, βλέποντας τη βιταμίνη D ως τίποτα άλλο παρά ένα θρεπτικό συστατικό των οστών (η έρευνα δείχνει ότι αυτό σαφώς δεν συμβαίνει). Και δεύτερον, οι εργαστηριακές δοκιμές που μετρούν τα επίπεδα βιταμίνης D ορίζονται πολύ χαμηλά, υποτιμώντας τη φυσιολογική απαίτηση για υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D.

Η σοβαρότητα της ανεπάρκειας βιταμίνης D (μια ανεπάρκεια που μπορεί εύκολα να διορθωθεί μέσω συμπληρωμάτων ή εκπαίδευσης σχετικά με τη σημασία της έκθεσης στον ήλιο), οδήγησε ορισμένους ερευνητές να αμφισβητήσουν την ηθική της αποτυχίας αντιμετώπισης ενός τόσο διαδεδομένου ζητήματος.

“Δεδομένου του βάθους και του εύρους της έρευνας που αξιολογήθηκε από ομοτίμους και τεκμηριώνει τη συχνότητα και τις συνέπειες της υποβιταμίνωσης D, η αποτυχία διάγνωσης και θεραπείας αυτής της διαταραχής είναι ηθικά αμφισβητήσιμη (ιδιαίτερα σε έγκυες γυναίκες) και δεν συνάδει με την παροχή ποιοτικής, επιστημονικά βασισμένης υγειονομικής περίθαλψης”.

Όπως και με τη βιταμίνη D, παρά την ογκώδη έρευνα που δείχνει τα τεράστια οφέλη της, η ανεπάρκεια μαγνησίου εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη. Αν και σπάνια ενημερωνόμαστε για τη σημασία αυτού του ορυκτού, το ΜΑΓΝΗΣΙΟ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ και τα μη βέλτιστα επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα δυσάρεστων (και μερικές φορές θανατηφόρων) συμπτωμάτων.

Η σημασία του μαγνησίου εξηγείται σε μια εργασία με τίτλο “Μαγνήσιο στην πρόληψη και τη θεραπεία” (Magnesium in Prevention and Therapy),

“Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο ορυκτό στο σώμα. Έχει αναγνωριστεί ως συμπαράγοντας για περισσότερες από 300 ενζυματικές αντιδράσεις, όπου είναι ζωτικής σημασίας για το μεταβολισμό της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP). Το ΜΑΓΝΗΣΙΟ απαιτείται για τη ΣΥΝΘΕΣΗ του DNA και του RNA, την ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και τη ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ”.

“Τα ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ έχουν συσχετιστεί με μια σειρά χρόνιων ασθενειών, όπως η νόσος του ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ, η αντίσταση στην ινσουλίνη και ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2, η ΥΠΕΡΤΑΣΗ, οι ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο), οι ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)”.

Στο διαφωτιστικό βιβλίο της “The Magnesium Miracle” [2], η Δρ Carolyn Dean αφιερώνει πάνω από 600 σελίδες στη σημασία αυτού του σπάνια αναφερόμενου ορυκτού. Υπογραμμίζει επίσης τη σημαντική, αλλά συχνά παραμελημένη, σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας μαγνησίου και της ψυχικής ασθένειας.

“Οι άνθρωποι δεν έχουν άγχος, κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη επειδή έχουν ανεπάρκεια Valium ή Prozac. Το σώμα μας δεν απαιτεί αυτές τις ουσίες για βασικές μεταβολικές διεργασίες.

Ωστόσο, μπορούμε να αναπτύξουμε ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ, ενός θρεπτικού συστατικού που απαιτεί το σώμα μας”.

Σύμφωνα με την Δρ Dean, οι εμπορικές εκμεταλλεύσεις αποτυγχάνουν να αναπληρώσουν το εξαντλημένο έδαφος και το ΜΑΓΝΗΣΙΟ που απομένει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΛΙΟΥ Ή ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ. Η έρευνα έχει δείξει ότι η γλυφοσάτη, για παράδειγμα, συνδέεται με το μαγνήσιο, εμποδίζοντας την απορρόφηση.

Όπως αποδεικνύεται, οι ρίζες πολλών ελλείψεων θρεπτικών ουσιών μπορούν να ανιχνευθούν πίσω στο έδαφος στο οποίο καλλιεργείται μεγάλο μέρος της τροφής μας.

Το περιοδικό Life Extension συνέκρινε τους πίνακες τροφίμων του USDA (Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας) από το 1963 μέχρι σήμερα και βρήκε μια εκπληκτική ΠΤΩΣΗ στην περιεκτικότητα ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ (!!!!!!!!!!!) έως και 40%. Για παράδειγμα, η ποσότητα της βιταμίνης Α στα μήλα έχει μειωθεί από 90mg σε μόλις 53mg. Η ποσότητα καλίου και μαγνησίου στις λαχανίδες έχει μειωθεί από 400mg σε 170mg και από 57mg σε 9mg αντίστοιχα.

Μια παρόμοια τάση παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα άλλα λαχανικά και φρούτα, υποδεικνύοντας ότι τα ΦΡΟΥΤΑ και τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. Πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών) αρνείται να δράσει. Όταν το περιοδικό Organic Gardening επικοινώνησε με την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του USDA ρωτώντας αν ανησυχούσαν για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί μπορεί να μην λαμβάνουν επαρκή θρεπτικά συστατικά, απάντησαν με αδιαφορία.

“Το USDA προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την αποστράγγιση βιταμινών, παρά την εντολή που έχει να εξασφαλίζει ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Στην επιστολή της προς την Organic Gardening, η κ. Johnson είπε ότι το θρεπτικό περιεχόμενο των προϊόντων δεν είναι τόσο σημαντικό (!!!!!!!!!!!!) όσο άλλα ζητήματα, όπως η εμφάνιση και η μεγάλη απόδοση”.

Για να μην νομίζει κανείς ότι η εξάντληση των θρεπτικών ουσιών είναι μια κρίση που προορίζεται για τους Αμερικανούς, το ίδιο έχει βρεθεί να ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ειδικός στα ορυκτά και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας, David Thomas ανέλυσε την 6η έκδοση του McCance και του Widdowson “The Composition of Foods” και ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ.

Σύμφωνα με τον Thomas,

“Η [μελέτη των] McCance & Widdowson παρέχει τα πιο λεπτομερή και εξελιγμένα ιστορικά αρχεία των θρεπτικών αξιών των τροφίμων που διατίθενται σε οποιοδήποτε έθνος παγκοσμίως”.

Αυτό κάνει τα ευρήματα της μελέτης του ακόμη πιο ανησυχητικά.

Επίσης, μελέτη του Thomas ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Η ανάλυσή του αποκάλυψε μια ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ειδικά βασικά μέταλλα) ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (αυτό περιλαμβάνει το ΚΡΕΑΣ και τα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ προϊόντα).

“Τα τελευταία 60 χρόνια υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στην ποιότητα και την ποσότητα των τροφίμων που έχουμε στη διάθεσή μας ως έθνος. Ο χαρακτήρας, η μέθοδος καλλιέργειας, η προετοιμασία, η πηγή και η τελική παρουσίαση των βασικών τροφίμων έχουν αλλάξει σημαντικά στο βαθμό που τα ιχνοστοιχεία και το περιεχόμενο των μικροθρεπτικών συστατικών έχουν εξαντληθεί σοβαρά”.

Η κύρια κριτική της έρευνας του Thomas είναι ότι οι αναλυτικές μέθοδοι ήταν λιγότερο ακριβείς στο παρελθόν και ως εκ τούτου, είναι άκυρο να συγκρίνουμε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, αυτός φαίνεται να είναι ένας ψευδής ισχυρισμός, καθώς οι ίδιοι οι McCance και Widdowson υποστηρίζουν ότι αν και οι αναλυτικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν θεωρούνται τώρα ως “πρωτόγονες”, δεν ήταν λιγότερο ακριβείς από τις πιο σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης[3].

Η δεύτερη κριτική είναι ότι οι ποικιλίες των καλλιεργειών έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, καθιστώντας οποιαδήποτε σύγκριση ομοίων (like-for-like) χωρίς νόημα. Ωστόσο, και αυτό το επιχείρημα δεν ευσταθεί, γιατί, ακόμη και αν οι ποικιλίες των καλλιεργειών έχουν αλλάξει, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η θρεπτική αξία της διατροφής του μέσου ανθρώπου έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο Thomas συνοψίζει τη σοβαρότητα αυτής της κρίσης θρεπτικών ουσιών στο συμπέρασμα της εργασίας του το 2007:

“Σε τι δίλημμα έχουμε βρεθεί. ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, και παρέχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, συμβάλλοντας σε χρόνιες φυσιολογικές και ψυχολογικές ασθένειες σε άτομα όλων των ηλικιών”.

 

ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η μεταποιητική βιομηχανία είναι υπεύθυνη για την εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον και οι επιπτώσεις πολλών από αυτές είναι εντελώς άγνωστες.

Το Γραφείο Χημικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ρύπανσης της EPA (OCSPP- Office of Chemical Safety and Pollution Protection) είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των ανθρώπων από τους κινδύνους της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και τοξικές χημικές ουσίες. Το OCSPP κάνει δοκιμές για να αξιολογήσει τα επίπεδα ανοχής διαφόρων χημικών ουσιών και αποφασίζει για τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.

Ωστόσο, όπως σωστά υποστηρίζει ο John Kepner του BeyondPesticides.com,

“Η έκθεση σε φυτοφάρμακα στον πραγματικό κόσμο δεν αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά. Αντίθετα, πρόκειται για μια σειρά περιστατικών που χαρακτηρίζονται από συνδυασμούς εκθέσεων”.

Συνεχίζει λέγοντας ότι,

“Οι επιστήμονες υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι η τοξική έκθεση σε φυτοφάρμακα πρέπει να μετράται όπως θα συνέβαινε κανονικά, σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ωστόσο, ο τρέχων ομοσπονδιακός ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ στην αγορά, εκτός από πολύ περιορισμένες περιπτώσεις”.

Είναι συγκλονιστικό αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Χημική Εταιρεία (ACS – American Chemical Society),

“ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΡΑ – Environment Protection Agency), ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”.

ΕΑΝ η ίδια η ΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ καν ΠΟΣΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Και οι λόγοι για αυτό πηγάζουν από τα υφιστάμενα ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ της ΕΡΑ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Αυτό περιγράφεται εκτενώς από την Dawn Lester και τον David Parker στο βιβλίο τους “Τί πραγματικά σε κάνει να αρρωστήσεις;” (What Really Make You Ill) [4],

“Τα υφιστάμενα ρυθμιστικά συστήματα… ευνοούν όλο και περισσότερο τη βιομηχανία έναντι του καταναλωτή· επιτρέπουν την ταχεία διάθεση των προϊόντων στην αγορά, αλλά ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΥΧΟΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ.

Σαν να μην ήταν αρκετά κακά τα αποτυχημένα ρυθμιστικά συστήματα, οι πληροφοριοδότες εντός της EPA αποκάλυψαν πρόσφατα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΕΣΗ που ασκείται ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Μερικές από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Σύμφωνα με το The Intercept,

“Σε ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, οι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησαν την EPA να αποκρύψει κρίσιμες πληροφορίες από το κοινό σχετικά με δυνητικά επικίνδυνες εκθέσεις σε χημικές ουσίες”.

Ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Το ενδοκρινικό σύστημα είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Αυτό περιλαμβάνει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και του ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

Το ενδοκρινικό σύστημα βασίζεται στη διατήρηση μιας λεπτής ισορροπίας διαφορετικών ορμονών, μερικές από τις οποίες υπάρχουν μόνο σε ίχνη. “Η δόση κάνει το δηλητήριο” εξακολουθεί να είναι το αποδεκτό δόγμα σχετικά με την ασφάλεια ή την τοξικότητα των περισσότερων χημικών ουσιών.

Ωστόσο, δεκαετίες έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές (EDCs) έχουν αποδείξει ότι αυτή η θεωρία είναι εσφαλμένη.

Στην πραγματικότητα, παράγοντες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα μπορούν να έχουν ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ που δεν προβλέπονται σε υψηλότερες δόσεις.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ για την αξιολόγηση χημικών ουσιών για πιθανές επιπτώσεις ενδοκρινικών διαταρακτών. Ως αποτέλεσμα, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ. Σύμφωνα με μια εργασία του 2003 από την Δρ Theo Colborn,

“Ο κατάλογος μεγαλώνει διαρκώς με γνωστούς ενδοκρινικούς διαταράκτες που έχουν ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών δράσης που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου”.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Δρ Theo Colborn αφιερώθηκε στη μελέτη των επιβλαβών επιπτώσεων των χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές στη βιολογική ζωή και το περιβάλλον. Το 2003, η Δρ Colborn ίδρυσε το The Endocrine Disruption Exchange (TEDX), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που, για 16 χρόνια, προσπάθησε να “μειώσει την παραγωγή και τη χρήση χημικών ουσιών που παρεμβαίνουν στην υγιή λειτουργία των ορμονών”.

Η έρευνά της τροφοδοτήθηκε, εν μέρει, από τη σχετικά πρόσφατη έκρηξη σε πολλές ενδοκρινικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών, του αυτισμού, του άσθματος, του διαβήτη, της νόσου του θυρεοειδούς, της ΔΕΠΥ και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Τελευταία ενημέρωση τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κατάλογος TEDX με τους γνωστούς ενδοκρινικούς διαταράκτες περιλαμβάνει περίπου 1.482 χημικές ουσίες.

Αν και φαινομενικά είναι ένα μικρό ποσοστό όλων των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο εκείνες τις χημικές ουσίες που έχουν δείξει σημάδια ενδοκρινικής διαταραχής στην επιστημονική έρευνα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Ως εκ τούτου, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ.

Πολλά από τα ευρήματα της Δρ Colborn αντικατοπτρίζονται στην έρευνα του Joseph Thornton, ερευνητή στο Ινστιτούτο Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος ειδικεύεται στις καταστροφικές επιπτώσεις της ρύπανσης από οργανοχλωρίδια. Τα οργανοχλωρίδια είναι οργανικά μόρια που περιέχουν τουλάχιστον ένα ομοιοπολικά συνδεδεμένο άτομο χλωρίου. Ένα παράδειγμα γνωστού οργανοχλωρίου είναι το DDT, ένα εξαιρετικά τοξικό παρασιτοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1940 και του 1950.

Στο βιβλίο του, “Το δηλητήριο της Πανδώρας” [5], ο Thornton γράφει ότι,

“Η παραγωγή αερίου χλωρίου από αλάτι θέτει τις βάσεις για τη σκόπιμη και τυχαία παραγωγή ενός τεράστιου αριθμού νέων χημικών ουσιών που διαταράσσουν τα φυσικά συστήματα στο πιο θεμελιώδες επίπεδό τους. Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ”.

Πολλά οργανοχλωρίδια αντιστέκονται στη φυσική αποικοδόμηση και μπορούν να συσσωρευτούν στο περιβάλλον. Μερικά, όπως η ΔΙΟΞΙΝΗ, ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ. Αυτό είναι απίστευτα ανησυχητικό λαμβάνοντας υπόψη ότι τα οργανοχλωρίδια απελευθερώνονται στο περιβάλλον σε τεράστιες ποσότητες (η βιομηχανία χλωρίου παράγει περίπου 40 εκατομμύρια τόνους αερίου χλωρίου κάθε χρόνο!).

Όπως εξηγεί ο Thornton, πολλά οργανοχλωρίδια είναι ΠΙΟ ΔΙΑΛΥΤΑ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ παρά στο νερό. Αυτό οδηγεί στη ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ τους στους ΛΙΠΩΔΕΙΣ ΙΣΤΟΥΣ των ζωντανών οργανισμών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται κοντά στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (δηλαδή των ΑΝΘΡΩΠΩΝ).

Σύμφωνα με τον Thornton,

“Είδη ψηλά στην τροφική αλυσίδα, όπως οι άνθρωποι, χρησιμεύουν ως ζωντανές δεξαμενές όπου αυτοί οι μολυσματικοί παράγοντες συσσωρεύονται σε όλο και υψηλότερες συγκεντρώσεις”. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, τα οργανοχλωρίδια ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΥ, σχηματίζοντας μια παγκόσμια ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ με σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Το βιβλίο του Thornton περιγράφει πώς η παραγωγή τοξικών χημικών ουσιών έχει γίνει ένα από τα “πιο ύπουλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας”, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ενδοκρινικοί διαταράκτες μπορούν να επηρεάσουν την εμβρυϊκή ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος, η οποία ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟ. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ (!!!!!!!!!!) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΔΗΛ. ΜΕ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ).

Στο βιβλίο του, “Revolve: Human’s Scientific Rise to Godhood” [6], ο Aaron Franz θέτει το ανησυχητικό ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ με EDC (endocrine disrupting chemicals – χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές) να είναι μια ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΑΞΗ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

“Τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία δύναμη έχουν γίνει στόχος καταστροφής. Όχι μόνο οι ρόλοι των φύλων μας έχουν μπερδευτεί, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε βομβαρδιστεί και χημικώς. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΛΟ”.

Όπως εξηγεί ο Franz στο βιβλίο του, οι μετανθρωπιστές το εννοούν σοβαρά σχετικά με την ανάγκη υπέρβασης του φύλου, μια έννοια που οι ερευνητές αναφέρονται ως “postgenderism”. (περισσότερα ΕΔΩ: https://en.wikipedia.org/wiki/Postgenderism ) Οι μετανθρωπιστές βλέπουν το φύλο ως κάτι που μας περιορίζει και επιδιώκουν να προχωρήσουν πέρα από αυτό χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα.

Ένας άλλος περιβαλλοντικός ρύπος που μπορεί να επηρεάσει το ενδοκρινικό σύστημα είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

 

Σε απάντηση στην προγραμματισμένη ανάπτυξη της κάλυψης 5G στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το 2018, ο Martin Pall (Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας και Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον), συνέταξε μια λεπτομερή έκθεση, περιγράφοντας οκτώ πιθανές παθοφυσιολογικές επιδράσεις που θα παρατηρηθούν ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αυτές οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ του DNA, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ και ΚΑΡΚΙΝΟ. Ο καθηγητής Pall συνόψισε τις σκέψεις του σχετικά με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του 5G αποκαλώντας την “την ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Η ανησυχία για το 5G οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι η νέα τεχνολογία ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Οι ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ σχετικά με την αυξανόμενη έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ΒΑΣΙΜΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά στοιχεία, πρέπει να θεωρήσουμε ότι μια τέτοια έκθεση προκαλεί βιολογική βλάβη. Στην πραγματικότητα, ο καθηγητής Pall εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 14.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ από την έκθεση σε ΗΜΠ σε επίπεδα κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας[7].

Μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ των ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ μπορεί να ΜΕΙΩΣΕΙ τον ΑΡΙΘΜΟ των ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ και την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στους άνδρες. Μια μετα-ανάλυση του 2017 διαπίστωσε μια ανησυχητική μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων μεταξύ των ανδρών σε τεχνολογικά προηγμένα έθνη. Οι ερευνητές γράφουν ότι “απαιτείται επειγόντως έρευνα για τα αίτια αυτής της συνεχιζόμενης παρακμής”. Ωστόσο, εάν η αιτία προέρχεται από μια τεχνολογία που προωθείται από μία από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες βιομηχανίες στον κόσμο, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ΗΜΠ μπορούν να προκαλέσουν ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ. Υποτίθεται ότι αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στην ΕΜΦΑΝΙΣΗ μιας ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, μερικές από τις οποίες έχουν δει αυξανόμενο επιπολασμό στη σύγχρονη κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει ΑΫΠΝΙΑ, ΚΟΠΩΣΗ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΑΓΧΟΣ, ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΤΗΤΑ, ή χειρότερα, ΑΥΤΙΣΜΟ.

Ένα άλλο γνωστό αποτέλεσμα της έκθεσης σε ΗΜΠ είναι ο ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Μια μελέτη 25 εκατομμυρίων δολαρίων που διεξήχθη από το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα (NTP) διαπίστωσε ΑΥΞΗΣΗ της ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και της ΚΑΡΔΙΑΣ (περίπτωση δρ. Ζελένκο ίσως; αν ακτινοβολήθηκε;) σε ζώα που εκτίθενται σε ΗΜΠ κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές “ασφάλειας” της ICNIRP. Τελικά, ακόμη και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (υποκατάστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΩΣ “πιθανώς ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”.

Η έρευνα δείχνει ότι τα ΗΜΠ συμβάλλουν επίσης στη ΜΕΙΩΣΗ των ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Στο διαφωτιστικό βιβλίο του, “Το αόρατο ουράνιο τόξο” (The Invisible Rainbow) [8], ο Arthur Firstenberg τεκμηριώνει τη ραγδαία παρακμή πολλών ειδών εντόμων και πτηνών, συμπεριλαμβανομένου του ταπεινού σπουργιτιού..

“Μια μελέτη που διεξήχθη από τον ζωολόγο Sainudeen Pattazhy στην Κεράλα της Ινδίας κατά τη διάρκεια του 2008 και του 2009 διαπίστωσε ότι ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ … Το συμπέρασμα του Pattazhy είναι το ίδιο με αυτό του Balmori: οι ΠΥΡΓΟΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ”.

Στη συνέχεια παραθέτει τον Pattazhy ως εξής:

“Η συνεχής διείσδυση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσω του σώματος των πτηνών ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗ. Συνεπώς, καθίστανται ΑΝΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ. ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.”

Οι ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ των ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ σε ορισμένες περιοχές ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ενώ ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι πολύπλευρος, η έρευνα δείχνει ότι μία από τις αιτίες μπορεί να είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μια εργασία του 2019 που δημοσιεύθηκε στο Science of The Total Environment διαπίστωσε ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία με χρόνια ραδιοσυχνότητα (RF-EMF) ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ. Άλλες μελέτες έχουν βρει ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΗΜΠ.

Παρά όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν βιολογική βλάβη, λίγα έχουν γίνει για να μειωθεί η έκθεση των ανθρώπων σε επιβλαβή ακτινοβολία RF.

Αυτή η ολοένα και πιο σοβαρή περιβαλλοντική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι αρχές είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, όπως και με τις Big Pharma και Big Agribusiness, έτσι και η Big Wireless είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που βάζει το κέρδος και τον έλεγχο πάνω από αυτό που είναι ηθικά σωστό.

Σε ένα άρθρο του 2018, ο Paul Héroux, Ph.D., Καθηγητής Ηλεκτρομαγνητικής Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill, εξηγεί τη διαφθορά που κρύβεται στους ρυθμιστικούς φορείς που καθορίζουν και επιβλέπουν τις οδηγίες ασφαλείας για την ακτινοβολία RF.

“… Έχοντας επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων αυτής της αγοράς [δηλαδή της ασύρματης βιομηχανίας], οι μηχανικοί κατάφεραν να χαρακτηρίσουν αυτές τις ακτινοβολίες αβλαβείς, μέσα από 50 χρόνια συνεχών προσπαθειών, διεισδύοντας και μονοπωλώντας τις επιτροπές τυποποίησης”.

Οι λεγόμενες “οδηγίες ασφαλείας” καθορίζονται από τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τις Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP), έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι να “προστατεύσει τους ανθρώπους και το περιβάλλον από τις δυσμενείς επιπτώσεις της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας (NIR)”. Ωστόσο, σε μια έκθεση με τίτλο Η Διεθνής Επιτροπή για τη Μη Ιονίζουσα Ακτινοπροστασία: Συγκρούσεις συμφερόντων, εταιρική σύλληψη και η ώθηση για 5G από τους Klaus Buchner και Michèle Rivasi, καταλήγουν σε ένα μάλλον διαφορετικό συμπέρασμα σχετικά με τη φύση του ICNIRP.

“Το ICNIRP παρουσιάζεται, και περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα μέσα ενημέρωσης, ως μια ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή που παρέχει συμβουλές βάσει επιστημονικών στοιχείων. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ”.

Ένα σημαντικό εύρημα των Buchner και Rivasi είναι ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ του ICNIRP έχουν ολοκληρώσει ή κάνουν επί του παρόντος έρευνα που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ (τουλάχιστον εν μέρει) ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ γραμμές ΓΙΑ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ που δημοσιεύθηκαν από το ICNIRP το 2020 ήταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και το ICES (Διεθνής Επιτροπή ηλεκτρομαγνητικής ασφάλειας), ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ που ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

Το 2014, ο ΠΟΥ ξεκίνησε ένα προσχέδιο μιας επιστημονικής μονογραφίας σχετικά με τα πεδία RF και την υγεία για δημόσια σχόλια. Ωστόσο, 5 από τα 6 μέλη της Βασικής Ομάδας που ήταν αρμόδια για το προσχέδιο συνδέονταν με το ICNIRP, μια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων. Ένα άρθρο του 2017 περιγράφει μια μεταγενέστερη συνάντηση στον ΠΟΥ, όπου οι αξιωματούχοι έδειξαν ελάχιστο ενδιαφέρον να συνεργαστούν με επιστήμονες που κλήθηκαν να παρουσιάσουν στοιχεία σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των ΗΜΠ στην υγεία.

Το άρθρο καταλήγει ως εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που ενσωματώνονται στις κατευθυντήριες γραμμές της ICNIRP και αρκετούς από τους δεσμούς των ειδικών μελών της με τη βιομηχανία, χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων που θα υπονομεύσει σοβαρά όχι μόνο την αξιοπιστία της μονογραφίας για την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων αλλά και την αξιοπιστία του ΠΟΥ ως προστάτη της παγκόσμιας υγείας”.

Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ της ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ στα δοχεία του εδάφους ωχριά σε σύγκριση με τον επικείμενο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Στο ενημερωτικό του δελτίο τον Ιανουάριο του 2022, ο Arthur Firstenberg υπολογίζει τον αριθμό των ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ που λειτουργούν, εγκρίνονται και προτείνονται, ότι αγγίζουν τον εκπληκτικό αριθμό των 441.449 δορυφόρων. Σε αυτό το σύνολο περιλαμβάνονται πάνω από 40.000 δορυφόροι της SpaceX (σχεδόν 12.000 από τους οποίους έχουν ήδη εγκριθεί), που σχεδιάζονται να αποτελέσουν μέρος του δικτύου “Starlink” του Ήλον Μασκ, παρέχοντας πρόσβαση 5G παγκοσμίως.

Ο Firstenberg γράφει ότι,

“Ενώ η προσοχή ενός τρομοκρατημένου κόσμου έχει καθηλωθεί σε έναν ιό και ενώ η ανησυχία για την ακτινοβολία έχει επικεντρωθεί στο 5G στο έδαφος, η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ”.

Έχουν προκύψει αναφορές που υποστηρίζουν ότι η FCC (Federal Cimmunications Commission – Ομοσπονδιακή Επιτροπή Eπικοινωνιών), ΧΟΡΗΓΩΝΤΑΣ στον Μασκ ΑΔΕΙΑ να εκτοξεύσει τόσους πολλούς δορυφόρους, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ τον ΝΟΜΟ περί Εθνικής Περιβαλλοντικής Πολιτικής (NEPA), αποτυγχάνοντας να αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπτυξης τόσων πολλών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Σύμφωνα με τον Firstenberg, οι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Είναι γνωστό ότι οι εκπομπές από τις εκτοξεύσεις πυραύλων βλάπτουν τηn σφαίρα του όζοντος, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο ο Firstenberg είναι η επίδραση στην ιονόσφαιρα.

“Αυτό στο οποίο όλοι είναι εντελώς τυφλοί είναι η ΕΠΙΔΡΑΣΗ όλης αυτής της ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ τους ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ στην ιονόσφαιρα και κατά συνέπεια ΣΤΗΝ ΖΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ …Το κύκλωμα που δημιουργείται από την ιονόσφαιρα και που ρέει αέναα μεταξύ του (θετικού) ουρανού Yang και της (αρνητικής) γης Yin. Το κύκλωμα που μας συνδέει με τη γη και τον ουρανό και που ρέει μέσα από τους μεσημβρινούς μας, δίνοντάς μας ζωή και υγεία. Ένα κύκλωμα που δεν πρέπει να μολυνθεί με συχνότητες που εκπέμπονται από εκατό χιλιάδες δορυφόρους, μερικές από τις ακτίνες των οποίων θα έχουν πραγματική ισχύ έως και δέκα εκατομμύρια watt. Αυτό είναι καθαρή παραφροσύνη και μέχρι στιγμής κανείς δεν δίνει προσοχή”.

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

Ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δισεκατομμύρια δολάρια διοχετεύονται σε σκοτεινά κονδύλια για το κλίμα, φαίνεται ότι κανένας από την παγκόσμια “ελίτ” δεν ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση των προαναφερθέντων κρίσεων.

Πρέπει να αναρωτηθούμε: τί γίνεται για να αναπληρωθεί η περιεκτικότητα των τροφίμων μας σε θρεπτικά συστατικά; Ποιά μέτρα λαμβάνουν οι οργανισμοί προστασίας του περιβάλλοντος για να απαγορεύσουν τις τοξικές χημικές ουσίες και να απομακρύνουν τα οργανοχλωρίδια από την ατμόσφαιρα;

Τί γίνεται για να μειωθεί η έκθεσή μας σε επιβλαβείς ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες και να καθιερωθούν ασφαλέστερες μέθοδοι επικοινωνίας;

Ας μην γελιόμαστε, οι πραγματικές περιβαλλοντικές κρίσεις δεν συζητούνται στη σύνοδο κορυφής της G20, δεν αναφέρονται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και δεν θα επιλυθούν για εμάς από κυβερνήσεις, τραπεζίτες, φιλάνθρωπους ή τεχνοκράτες.

 

Αναφορές

[1] Roger J. Williams and Dwight K. Kalita. A Physician’s Handbook on Orthomolecular Medicine. 1977.
[2] Carolyn Dean, M.D, N.D. The Magnesium Miracle. 2003.
[3] Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry. (see the foreword to the 5th edition).
[4] Dawn Lester, David Parker. What Really Makes You Ill: Why Everything You Thought You New About Disease Is Wrong. 2019.
[5] Joseph Thornton. Pandora’s Poison: Chlorine, Health and a New Environmental Strategy. 2001.
[6] Aaron Franz. Revolve: Man’s Scientific Rise to Godhood. 2012.
[7] Interview with Martin L. Pall, PhD, “How Wireless Causes Harm”. 5G Summit. 2019.
[8] Arthur Firstenberg. The Invisible Rainbow, a History of Electricity and Life. 2017.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

attikanea

Back to top button