breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ολλανδία: «Η κυβέρνηση μου ζητά να σκοτώσω το 95% του κοπαδιού μου»

Όπως και πολλοί άλλοι στις Κάτω Χώρες, υποψιάζεται ότι η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τη γη που χρειάζεται για να χτίσει κατοικίες για μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για να την μεταπουλήσει σε μεγάλες πολυεθνικές

Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα τον υποχρεώσουν να μειώσει το ζωικό του κεφάλαιο κατά 95%. Πιστεύει ότι θα πρέπει να πουλήσει την οικογενειακή του φάρμα, όσο είναι ακόμα καιρός.

«Δεν μπορώ να λειτουργήσω μια φάρμα με 5%. Για μένα έχει τελειώσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Epoch Times στις 10 Ιουλίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς, δεν μπορώ να πουλήσω το αγρόκτημα σε κανέναν. Κανείς δεν θέλει να το αγοράσει. Μόνο η κυβέρνηση θέλει να το αγοράσει. Και γι’ αυτό έχουν εφαρμόσει αυτούς τους κανονισμούς, νομίζω», είπε.

Ο Νέπελενμπρεκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας με τον Ρόμαν Μπαλμάκοφ, παρουσιαστή της εκπομπής “Facts Matter” στο EpochTV, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Μπαλμάκοφ στις Κάτω Χώρες.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν απαιτείται από όλους τους κτηνοτρόφους να απαλλαγούν από τόσα πολλά από τα βοοειδή τους.

Οι άνθρωποι που ζουν πιο μακριά από περιοχές που προστατεύονται στο πλαίσιο του Natura 2000, μιας συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τη διατήρηση ειδών και οικοτόπων, μπορούν να έχουν περισσότερα βοοειδή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι κανονισμοί της ολλανδικής κυβέρνησης για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου και αμμωνίας συνδέονται με την εγγύτητα των περιοχών σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές.

Ο Ολλανδός γαλακτοπαραγωγός Μάρτιν Νέπελενμπρεκ στο αγρόκτημά του στο Lemelerveld της Ολλανδίας

Οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες και άλλοι σε ολόκληρη την Ολλανδία έχουν ηγηθεί πανεθνικών διαδηλώσεων κατά αυτού του οράματος, εν μέρει υποκινούμενοι από ένα εθνικό και περιφερειακό σχέδιο της 10ης Ιουνίου για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από το άζωτο.

Υπάρχει μια «Δαμόκλειος σπάθη» που κρέμεται από πάνω τους: η πιθανότητα υποχρεωτικής κατάσχεσης της ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση.

Το NOS Nieuws ανέφερε ότι η Κριστιάνν βαν ντερ Ουάλ, υπουργός φύσης και πολιτικής για το άζωτο της χώρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης γης από μη συνεργάσιμους αγρότες.

Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι η προσέγγισή της σημαίνει ότι «δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους [Ολλανδούς] αγρότες».

Προς το παρόν, η ιδιοκτησία 170 στρεμμάτων και πλέον του Νέπελενμπρεκ φιλοξενεί περίπου 130 αγελάδες για άρμεγμα. Ανήκει στην οικογένειά του εδώ και μισό αιώνα.

«Είμαι κτηνοτρόφος δεύτερης γενιάς», είπε, προσθέτοντας ότι πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία ανήκουν σε οικογένειες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Ολλανδία είναι πολύ ισχυρή στη γεωργία. Η μικρή, παράκτια χώρα είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο.

«Όταν δεν έχεις πολύ χώρο, πρέπει να τον χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο Νέπελενμπρεκ.

«Είναι ένα δέλτα και το κλίμα δεν είναι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Είναι ιδανικό μέρος για καλλιέργεια», τόνισε.

Οι αγελάδες, παραδέχτηκε ο κτηνοτρόφος, παράγουν πολλή αμμωνία μέσω των σωματικών τους αποβλήτων.

Ωστόσο, «δεν μπορείτε να κατηγορείτε μόνο μια μικρή ομάδα στη χώρα σας για τη ρύπανση του περιβάλλοντος», είπε, προσθέτοντας ότι οι αγρότες αισθάνονται ότι επιβαρύνονται υπερβολικά.

Το κλείσιμο των ολλανδικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα καταστήσει απλώς αναγκαίες τις εισαγωγές τροφίμων από αλλού, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι η κοπριά των αγελάδων μπορεί να ωφελήσει την υγεία του εδάφους – σίγουρα περισσότερο από τα συνθετικά λιπάσματα που θα έπρεπε να την αντικαταστήσουν.

Οι αγελάδες μπορούν επίσης να ταΐζονται με υπολείμματα που δεν τρώνε οι άνθρωποι: «Μπορούν να απαλλαγούν από πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως άνθρωποι και να τα βάλουν σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας», είπε.

Όπως και πολλοί άλλοι στις Κάτω Χώρες, υποψιάζεται ότι η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τη γη που χρειάζεται για να χτίσει κατοικίες για μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για να την μεταπουλήσει σε μεγάλες πολυεθνικές.

primenews

Back to top button