breaking newsΔιεθνήθρησκεια

Ο Χριστιανισμός σε διωγμό: Χιλιάδες φόνοι-Πακιστάν και Συρία πρωτοστατούν

Η πραγματικότητα που κανείς δεν λέει. Οι χριστιανοί ανά τον κόσμο κόκκινο πανί για Ανατολή και Δύση.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δίωξη και η καταπίεση που βιώνει ο Χριστιανισμός έχει αυξηθεί , σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία (έτους 2021)που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός Open Doors. Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 360 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται υψηλό βαθμό δίωξης και διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους αριθμούς, ένας στους επτά χριστιανούς παγκοσμίως πέφτει θύμα διώξεων και διακρίσεων για την πίστη του στον Χριστό.

Ο Μάικλ Σνίντερ ερευνητής ανέφερε σε πόρισμά του:

Ένα παθιασμένο μίσος κατά του Χριστιανισμού σαρώνει τον πλανήτη και πολύ λίγοι παγκόσμιοι ηγέτες υπήρξαν πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Σε πολλά μέρη της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, οι Χριστιανοί πιστοί δέχονται αμείλικτες επιθέσεις από εξτρεμιστές, εκκλησίες καταστρέφονται νόμοι ψηφίζονται στην προσπάθεια να εμποδιστεί η εξάπλωση της χριστιανικής πίστης. Σε ορισμένες περιοχές η βία έχει γίνει τόσο ακραία ώστε οι Χριστιανοί εν γνώσει τους διακινδυνεύουν τη ζωή τους, μόνο και μόνο για να πάνε στη λειτουργία των εκκλησιών τους κάθε εβδομάδα.

Θα ρισκάρατε τη ζωή σας για να πάτε στην εκκλησία; Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, η δίωξη είναι συχνά πιο διακριτική. Ακόμα κι αν οι βίαιες επιθέσεις είναι ακόμα αρκετά σπάνιες, οι χριστιανικές πεποιθήσεις υπονομεύονται από νέους νόμους, κωμικούς και τηλεοπτικές εκπομπές που κοροϊδεύουν τακτικά τη χριστιανική πίστη και πολλοί εργοδότες θα απέκλειαν αμέσως έναν πιθανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας, εάν ανακάλυπταν ότι ένα άτομο είναι Χριστιανός. Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το 2021, οι τρεις προορισμοί όπου οι Χριστιανοί υπέφεραν περισσότερο ήταν το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 5.898 χριστιανοί σκοτώθηκαν, 5.110 εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση, 6.175 απελευθερώθηκαν και 3.829 χριστιανοί απήχθησαν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των διωκόμενων Χριστιανών έχει αυξηθεί κατά περίπου 20 εκατομμύρια το 2021. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την αναφορά συλλέχθηκαν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2020 και 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η έρευνα που έγινε από το Open Doors αναλύει διάφορα κριτήρια για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων:
• Ιδιωτική ζωή: αν επιτρέπεται ή όχι στον χριστιανό να κατέχει θρησκευτικά αντικείμενα.
• Οικογενειακή ζωή: αν επιτρέπεται ή όχι στους Χριστιανούς να εκφράσουν την πίστη τους στην οικογένεια, να γιορτάζουν θρησκευτικές εκδηλώσεις.
• Κοινοτική διαβίωση: εάν μπορούν να ζήσουν χωρίς να υποστούν βλάβη ή διακρίσεις στις τοπικές κοινωνίες.
• Εθνική ζωή: εάν η μορφή διακυβέρνησης επιτρέπει στους χριστιανούς να εκφράσουν την πίστη τους.
• Εκκλησιαστική ζωή: εάν επιτρέπεται στους Χριστιανούς να παρακολουθούν τις λειτουργίες και εάν επιτρέπεται να χτίζουν εκκλησίες.
• Βία: εάν οι Χριστιανοί είναι θύματα κοινοτικής βίας.

Tα τελευταία 15 χρόνια 1,6 εκατ. δολοφονήθηκαν για τη πίστη τους στον Χριστό.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και δύο χώρες από τις οποίες δεχόμαστε ορδές μεταναστών:

Πακιστάν

Μερικές από τις πιο άγριες επιθέσεις κατά των χριστιανών τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί στο Πακιστάν. Δυστυχώς, οι αρχές συχνά αγνοούν πρόθυμα αυτές τις επιθέσεις. Τα παρακάτω είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που έχουν συμβεί πρόσφατα …Την Κυριακή, 24 Μαΐου ένας χριστιανός στη γειτονιά Sanda της Λαχώρης κατηγορήθηκε για βλασφημία, όταν κάποιοι Μουσουλμάνοι τον είδαν να καίει εφημερίδες που φέρεται να περιειχαν Αραβικούς στίχους από το Κοράνι. Μετά την καταγγελία, ένας μουσουλμανικός όχλος έπιασε τον Χριστιανό, τον χτύπησε σοβαρά και προσπάθησε ακόμη να του βάλει και φωτιά.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ένας άλλος μουσουλμανικός όχλος έκαψε ζωντανό ένα χριστιανικό ζευγάρι μέσα σε ένα κλίβανο, αφότου είχαν κατηγορηθεί για προσβολή του Ισλάμ.

Η χριστιανική νεολαία – Humayun Masih, που λέγεται ότι είναι «διανοητικά ασταθής» – φυλακίστηκε και κατηγορήθηκε υπό το άρθρο 295-Β του ποινικού κώδικα του Πακιστάν, ο οποίος απαγορεύει τη βεβήλωση του Κορανίου. Μετά την επίθεση κατά της χριστιανικής νεολαίας, ο μουσουλμανικός όχλος, σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες, ξέσπασε μέσα από τη γειτονιά και έβαλε φωτιά σε χριστιανικά σπίτια και μια εκκλησία. Οι Χριστιανοί στην περιοχή δέχτηκαν επίθεση και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν την περιοχή. Μερικά άτομα του όχλου ήταν οπλισμένα και πυροβολισμοί ακούστηκαν.

Συρία

Η Συρία βρίσκεται στην 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των διωγμών κατά των χριστιανών. Στην περίπτωση αυτή οι διώξεις δεν είναι κρατικές αλλά διεξάγονται από τα τζιχαντιστικά γκρουπ που σύσσωμα υποστηρίζουν τα “φιλόχριστα” κράτη της Δύσης. Μόνο στη Συρία, καταγράφηκαν επίσημα 1213 σεκταριστικές ανθρωποκτονίες κατά χριστιανών, μόνο τον τελευταίο χρόνο, επισημαίνοντας ότι ότι το χριστιανικό μαρτύριο αποτελεί πλέον ένα γενικευμένο και φοβερό φαινόμενο που θέτει σε κρίση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

primenews

Back to top button