Διεθνή

Σαφές μήνυμα προς Άγκυρα έστειλε ο Άσαντ επισκεπτόμενος το Χαλέπι για α΄φορά μετά τον πόλεμο και παραμονές της επικείμενης νέας τούρκικης εισβολής!

Σαφές μήνυμα προς Άγκυρα έστειλε ο Άσαντ επισκεπτόμενος το Χαλέπι για α΄φορά μετά τον πόλεμο και παραμονές της επικείμενης νέας τούρκικης εισβολής στη βόρεια Συρία. Δήλωσε για ευνόητους λόγους παρών στο Χαλέπι. Πραγματοποίησε επίσκεψη στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της περιοχής. Η Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας αναφέρει σήμερα σε σχετική ανάρτησή της : Πριν από έξι χρόνια, οι ήρωες του Συριακού Αραβικού Στρατού απελευθέρωσαν το θερμoηλεκτρικό εργοστάσιο στην ανατολική ύπαιθρο του Κυβερνείου του Χαλεπίου. Σήμερα, οι Σύροι μηχανικοί, τεχνικοί και εργάτες, με την τεχνογνωσία, την αποφασιστικότητα και τα τίμια τους χέρια, έχουν ολοκληρώσει την αποκατάσταση του σετ πέμπτης γενιάς.

Σήμερα, επίσης, ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν παρών στον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Χαλεπίου μεταξύ ειδικών, εργαζομένων και τεχνικών, για να παρακολουθήσει μαζί τους την έναρξη των εργασιών της πέμπτης ομάδας του σταθμού μετά την αποκατάστασή του, η οποία θα παράγει 200 ​​μεγαβάτ και θα τροφοδοτεί την επαρχία του Χαλεπίου με ηλεκτρική ενέργεια.
Επίσης, ενημέρωσε τον για τις συνεχιζόμενες εργασίες αποκατάστασης στις υπόλοιπες τέσσερις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, οι οποίες επίσης θα τεθούν σε λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και ανακατασκευής.
Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ περιέγραψε το προσωπικό του σταθμού ως «γιους του πεδίου» και τους εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τις προσπάθειές τους, την αφοσίωση και την ειλικρίνειά τους, θεωρώντας ότι η επαρχία του Χαλεπίου έχει υποφέρει περισσότερο ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας και της δολιοφθοράς από άλλες επαρχίες. Οι κάτοικοι του Χαλεπίου έχουν το δικαίωμα να είναι ο μεγαλύτερος επωφελούμενος από την ανακαίνιση του σταθμού.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ είπε ότι οι εργάτες της Συρίας είναι η δεύτερη γραμμή στο μέτωπο που ανοικοδομεί ό,τι έχει καταστραφεί από την τρομοκρατία και προσφέρουν προσπάθεια, αγώνα και μάρτυρες, και πρόσθεσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Χαλεπίου δίνουν ένα μήνυμα ότι όλα τα εμπόδια και οι δυσκολίες πέφτουν μπροστά στη θέληση και την αποφασιστικότητα.

Τον Πρόεδρο συνόδευσαν στην επίσκεψή του στον θερμικό σταθμό ο Πρωθυπουργός Hussein Arnous, ο Υπουργός Ηλεκτρισμού, Μηχανικός Ghassan Al-Zamil, και ο Κυβερνήτης του Χαλεπίου, Hussein Diab.
dimpenews.com

Back to top button