breaking newsΕλλάδα

Σύμφωνα με απόρρητη εκτίμηση των αρχών εξετάζεται: ”Λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών πίσω από το ουκρανικό Antonov. Πιθανή η προέλευση των εκρηκτικών να είναι από τα όπλα που έχει στείλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.”

Λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών πίσω από το Antonov εξετάζουν οι Αρχές σύμφωνα με το ieidiseis.
Δεν αποκλείεται η προέλευση των εκρηκτικών να είναι από τα όπλα που έχει στείλει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αναφέρει ο Δήμος Βερύκιος. Επικαλείται απόρρητη ενημέρωση που έγινε στον Πρωθυπουργό.

Σε αυτή την περίπτωση οι ευθύνες του ουκρανικού καθεστώτος είναι τεράστιες. 8 νεκροί τρόμος σε ελληνική πόλη επικίνδυνο υλικό αδιευκρίνιστο όλα αυτά παράπλευρες απώλειες του Ουκρανικού;

Η Βόρεια Ελλάδα πλήρωσε σκληρό τίμημα από το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τη Σερβία. Τώρα ΝΑΤΟ-ικός λευκός φώσφορος ή οποιαδήποτε άλλη χημική τοξική ουσία θ΄απειλήσει και πάλι την ίδια περιοχή; Τι είναι η Βόρεια Ελλάδα χωματερή ”ληγμένων” πυρομαχικών;;;

”Στην εκτίμηση ότι πρόκειται για υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά 12 τόνων που μετέφερε το μοιραίο Antonov να προέρχονται από την δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία, καταλήγουν οι επίσημες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την απόρρητη ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως εξηγούσαν στον πρόεδρο της κυβέρνησης, δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου για την τύχη των όπλων που αποστέλλει η Δύση στην Ουκρανία είτε απευθείας στην ίδια την χώρα ή μέσω τρίτων όμορων χωρών (Πολωνία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Τουρκία)!

Εδώ και εβδομάδες στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη οργιάζουν οι φήμες ότι τα όπλα της Δύσης δεν πηγαίνουν στο μέτωπ,ο αλλά μεταπωλούνται εκτός της Ουκρανίας. Για τον λόγο αυτό, στις 11 Ιουλίου, η ΕΕ ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη Μολδαβία προκειμένου να τη βοηθήσει να ελέγξει τα σύνορά της με την Ουκρανία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος λαθρεμπορίου όπλων από την εμπόλεμη χώρα!

Παράλληλα, το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σύσταση προσωρινής ειδικής επιτροπής στην Verkhovna Rada (σ.σ. Βουλή), η οποία θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στον έλεγχο της χρήσης των όπλων που έχουν παραληφθεί από δυτικούς εταίρους! Ολιγωρία και διαφθορά των μηχανισμών.

Ανάλογη συζήτηση για την τύχη των δυτικών όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία, ξεκίνησε και στο αμερικανικό Κογκρέσο! Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Βικτόρια Σπάρτς, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την τύχη της στρατιωτικής βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής επιμένει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει τρόπο να ελέγξει τις αποστολές μόλις τα όπλα φτάσουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν αυτά να καταλήξουν ακόμη και «στη Συρία και στη Ρωσία». Σύμφωνα με την ίδια, στην ουκρανική ηγεσία προσφέρθηκε ένας μηχανισμός ελέγχου «χωρίς περιττή γραφειοκρατία», αλλά απορρίφθηκε από την Ουκρανική Προεδρία!

Ιδίως αυτή η τελευταία αποκάλυψη Σπάρτς για την άρνηση της Ουκρανικής Προεδρίας να αποδεχτεί την αμερικανική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού στοιχειώδους ελέγχου της πορείας των όπλων που αποστέλλονται ως βοήθεια στο Κίεβο, γεννά πλείστα ερωτήματα και ενισχύει τις φήμες ότι τα δυτικά όπλα χάνονται στα δαιδαλώδη κυκλώματα του παγκόσμιου λαθρεμπορίου όπως συνέβη κατά το παρελθόν σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές (Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σαχέλ) που οι ΗΠΑ τροφοδοτούσαν με όπλα.

dimpenews.com

Back to top button