Ελλάδα

ΠPΟΕΚΛOΓlΚΑ ΚΑΛOΠlΑΣΜAΤΑ…Θαvoυλnς: Δεv θα λnφθoύv μέτpα κατά του κoρovαϊoύ ! ! !

Ο αποτυχημενος δικηγορισκος εγινε και γιατρος τωρα…

Και δυστυχως αυτος ο μικροψυχος αποφασιζει για τις ζωες μας…

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους παρά την αύξηση των κρουσμάτων, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνουλης Πλεύρης, σημειώνοντας ότι και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον ιό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όντως διαπιστώνεται αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι και εξήγησε για το χθεσινό υψηλό αριθμό κρουσμάτων ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ.

Επανέλαβε δε ότι αυτήν τη στιγμή «τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί.

«Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου, δήλωσε ότι τα μοντέλα που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του δεν δείχνουν τέτοια νούμερα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο λήψης μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, έστω σε τοπικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται, καθώς το ΕΣΥ δεν πιέζεται.

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας. Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές, χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε κρούσματα σε επίπεδο Νοεμβρίου και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο πληθυσμό και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό», πρόσθεσε.

Σχετικά με την τέταρτη δόση, σημείωσε: «Για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες υπάρχει ισχυρή σύσταση να πάνε να το κάνουν. Αυτός που κινδυνεύει πρέπει να εμβολιαστεί. Η Επιτροπή έχει πει ότι στην ηλικιακή κατηγορία 30-59 ετών δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει».πηγη

Back to top button