Διεθνή

Ο Ζελένσκι στέφθηκε ….. Καρλομάγνος στη Γερμανία γιατί διέσπασε την Ορθοδοξόσφαιρα!!

Ο Ζελένσκι στέφθηκε ….. Καρλομάγνος στη Γερμανία γιατί διέσπασε την Ορθοδοξόσφαιρα!!

O στόχος είναι πλέον ορατός είναι η Ορθοδοξία. Volodymyr Zelensky βραβεύθηκε στο Άαχεν στη Γερμανία με το Βραβείο Καρλομάγνου. Η στέψη του Καρλομάγνου από τον πάπα ήταν η de facto διάσπαση της μιας ενωμένης Ρωμαικής Αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη αφού ο Καρλομάγνος στέφθηκε επίσης αυτοκράτορας στη Δύση και προέκυψε διαρχία. Αυτό το πολιτικό σχίσμα επέφερε στη συνέχεια και την εκκλησιαστική διάσπαση σχίσμα Εκκλησιών.Η πραγματική σημειολογία είναι αυτή της βράβευσης τον τιμούν γιατί αντιτάχθηκε στην Ορθοδοξία… ανοιχτός πόλεμος.. η Λατινογενής δυτικόδουλη Ευρώπη κατά της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας..

Επίσημα το βραβείο αυτό δίνεται ως επιβράβευση για δέσμευσή του για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ο Volodymyr Zelensky έλαβε το Βραβείο Καρλομάγνου κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε στο Aix-la-Chapelle (Γερμανία), στο τέλος του απογεύματος, Κυριακή 14 Μαΐου. “Σε όλη την Ευρώπη, ο πόλεμος έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ένα πράγμα: η Ουκρανία είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας”, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την παραλαβή του βραβείου. Η Ρωσία έφερε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία πιο κοντά από ποτέ”.

Παρούσα στην τελετή, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μίλησε επίσης: «Ο Πρόεδρος Zelensky και ο λαός της Ουκρανίας αγωνίζονται για τις αξίες και για την υποχρέωση που ενσωματώνει αυτό το βραβείο. παλεύουμε επίσης για τη δική μας ελευθερία και αξίες. Δημοκρατία και κράτος δικαίου, ελευθερία έκφρασης και ελευθερία να δημιουργεί κανείς τη μοίρα του».
Αυτή η διάκριση, που απονέμεται κάθε χρόνο σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία, δημιουργήθηκε το 1949 για την προώθηση της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2022, το βραβείο απονεμήθηκε σε τρεις αντιπάλους του καθεστώτος της Λευκορωσίας, τη Σβετλάνα Τιχάνοφσκαγια, τη Βερόνικα Τσεπκάλο και τη Μαρία Κολεσνίκοβα. Στο παρελθόν, έχει επιβραβεύσει πολλούς δυτικούς ηγέτες, όπως τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Βάτσλαβ Χάβελ, τότε πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας και τον πρώην Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

dimpenews.com

Back to top button