Διεθνή

+18 ΤΟΥΣ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ.. ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ! Φρικώδες έγκλημα πολέμου του ΝΑΤΟ: 53 νεκροί,75 τραυματίες.Με αμερικάνικους HIMARS ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη φυλακή Ουκρανών αιχμαλώτων Yelenovka στη Λ Δ Ντόνετσκ για να αποσιωπήσει εγκλήματα πολέμου και γι αποθάρρυνση παράδοσης στρατιωτών του! BINTEO

Εκατόμβη θυμάτων. Ένα φρικώδες έγκλημα πολέμου του ΝΑΤΟ. Τους τεμάχισαν ακρωτηριασμένα μέλη παντού, τους έκαψαν ζωντανούς ,απανθρακωμένα πτώματα. Μυρωδιά καμένης σάρκας. Με αμερικάνικους HIMARS ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη φυλακή Ουκρανών αιχμαλώτων Yelenovka στη Λ Δ Ντόνετσκ για να αποσιωπήσει εγκλήματα πολέμου και γι αποθάρρυνση παράδοσης στρατιωτών του!

Σύμφωνα με το RIA Novosti ο αριθμός των θανάτων λόγω του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka, όπου φυλάσσονται Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, αυξήθηκε σε 53, αναφέρει το κανάλι Telegram του αρχηγείου εδαφικής άμυνας της ΛΔ Ντόνετσκ.

Άλλοι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε το δημοσίευμα.
«Το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου σκόπιμα εξολοθρεύει Ουκρανούς μαχητές που έχουν παραδοθεί για να καλύψει τα ίχνη των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς και έτσι να αναγκάσει τους υπόλοιπους να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες και να μην παραδοθούν», πρόσθεσε το αρχηγείο.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε 40 νεκρούς και 75 τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου, καθώς και οκτώ τραυματίες μέλη του κέντρου κράτησης. Σύμφωνα με το στρατιωτικό τμήμα, ο ουκρανικός στρατός επέφερε πλήγμα από το αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS με σκοπό την πρόκληση – προκειμένου να εκφοβίσει τους Ουκρανούς στρατιώτες και να αποτρέψει την παράδοσή τους.

«Μας διέταξαν να το κάνουμε»: αποκαλύψεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, οι αρχές του Κιέβου διέταξαν τον βομβαρδισμό για να δολοφονηθούν κρατούμενοι που άρχισαν να καταθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών του Azov.

Στα μέσα Μαΐου, ο Ουκρανικός στρατός και οι φονταμενταλιστές από το Τάγμα του Αζόφ, αποκλεισμένοι στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου της Μαριούπολης Azovstal, άρχισαν να παραδίδονται. Συνολικά, περίπου δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι κατέθεσαν τα όπλα. Οι τραυματίες στάλθηκαν στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι – στο κέντρο κράτησης στην Yelenovka.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποναζοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Συνελέχθησαν θραύσματα από τους πυραύλους Himars.

«Οι ερευνητές έχουν ήδη συλλέξει κάποια θραύσματα του πυραύλου HIMARS. Εδώ είναι. Υπάρχουν ακόμη και μεγάλα, όπως, για παράδειγμα, αυτό ή αυτό – είναι ακόμη δύσκολο να το σηκώσετε. Όλα αυτά είναι στοιχεία σε μια ποινική υπόθεση», σχολίασε ο ανταποκριτής.

Νωρίτερα, η Zvezda έδειξε πώς μοιάζει το κέντρο κράτησης στη Yelenovka μετά το χτύπημα της APU. Στον θεατή παρουσιάζεται μια εικόνα μιας σφαγής – μια κατεστραμμένη στέγη, κρεβάτια καμένα με μεταλλικά δίχτυα και μέλη από τα σώματα των Ουκρανών κρατουμένων που κοιμόντουσαν ήσυχοι τη στιγμή του χτυπήματος.

Ο λόγος για την επίθεση των Ουκρανών στους δικούς τους αιχμαλώτους είχε προηγουμένως εκφραστεί από τον επικεφαλής του DPR Denis Pushilin – σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να βομβαρδίζουν τη φυλακή στη Yelenovka λόγω του γεγονότος ότι οι αιχμάλωτοι μαχητές από τα εθνικιστικά Τάγματα άρχισαν να μιλούν και να μιλούν δημόσια για τα εγκλήματά τους.

dimpenews.com

Back to top button