Διεθνή

Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια, επιτέθηκαν σε πιστούς, επεισόδια. Διωγμοί. Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει στο συντελειακό τέλος του…ΒΙΝΤΕΟ

Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει όλο και περισσότερο νομοτελειακά στο συντελειακό τέλος του σύμφωνα και με τις προφητείες για τύχη Λαύρας. Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια και επεισόδια. Άσκησαν βία σε πιστούς τους έσυραν στο έδαφος έγιναν προσαγωγές. Στις 06.07.2023 στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αξιωματούχοι του Διατηρητέου σφραγίζουν τα κτίρια του μοναστηριού με τη βοήθεια αξιωματικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου..Οι θρησκευτικές ελευθερίες και η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης κι άσκησης λατρείας σαρώθηκαν …

Oι υπερεθνικιστές που επίσης έχουν μαζευθεί έξω από το συγκρότημα φωνάζουν στους πιστούς:

«θέλετε να προσευχηθείτε στα ρωσικά;πηγαίνετε στη Ρωσία! » Σήμερα οι αρχές σφράγισαν τα κτίρια του μοναστηριού και περιόρισαν την πρόσβαση σε θείες λειτουργίες για τους Ορθόδοξους Ουκρανούς «για τεχνικούς λόγους». Δεκάδες πιστοί δεν μπορούσαν να προσευχηθούν σε εκκλησίες του μοναστηριού.

Στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αξιωματούχοι του Εθνικού Αποθεματικού «Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ» σφραγίζουν τα κτίρια του μοναστηριού με τη βοήθεια αξιωματικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Το Τμήμα Ενημέρωσης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει σχετικά.

Σήμερα το πρωί έσπασαν οι κλειδαριές και σφραγίστηκε το κτίριο 70, όπου βρισκόταν η κατοικία του Προκαθήμενου της UOC της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό σεβ. Ονούφριου.

Η αστυνομία απέκλεισε τη διέλευση από την περιοχή σε πολλά σημεία και έσυρε βίαια πιστές γυναίκες μακριά από το κτίριο 69, σφραγίζοντας τις πόρτες. Το κτίριο 71 σφραγίστηκε επίσης από τις 9:30 π.μ.

Οι πιστοί που είχαν προσέλθει σε θείες λειτουργίες δεν επετράπη να εισέλθουν στην επικράτεια, κατά παράβαση των νόμων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον πρωθιερέα Μύκυτα Τσέκμαν, και δικηγόρο της μονής, σε ορισμένους εξ αυτών ασκήθηκε σωματική βία.

Αργότερα, υπήρξε ειδοποίηση ότι το έδαφος της Κάτω Λαύρας ήταν κλειστό μέχρι τις 11 το πρωί για τεχνικούς λόγους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικηγόροι της Λαύρας τονίζουν ότι η έξωση μοναχών και η αβάσιμη σφράγιση και περιορισμός της πρόσβασης στους χώρους φέρουν σημάδια διάπραξης ποινικού αδικήματος. Ο δικηγόρος της μονής κάλεσε τις αρχές επιβολής του νόμου να μην συμβάλουν στις παράνομες ενέργειες του Διατηρητέου-Αποθεματικού και να μην γίνουν συνεργοί στο έγκλημα..

Oι ιερείς πήγαν στα κάγκελα περίφραξης για να κοινωνήσουν τους πιστούς. Διωγμοί Ορθοδόξων στην Ευρώπη. Τοπικός διωγμός σήμερα. Γενικός αύριο;

dimpenews.com

Back to top button