breaking newsΕλλάδα

Σε ντελίριο ο Ερντογάν.. Εμμονική μονομανία με Ελλάδα. Ξεφορτώνει στο twitter τώρα και στην ελληνική….

Σε ντελίριο ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν έχει σαφώς πάρει το πράσινο φως από τους εντολείς του. Σε τελική ευθεία τα ελληνοτουρκικά. Σε 1 μόλις ώρα έχει ανεβάσει στο twitter του 8 με 10 μηνύματα που αφορούν την Ελλάδα και μόνο την Ελλάδα. Είναι σε φάση εμμονικής μονομανίας. Οι αναρτήσεις είναι στην ελληνική στην τούρκικη και στην αγγλική.
”Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.

Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.”

Αν και το πρόσχημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών φαίνεται να επιλέγεται από την Τουρκία ως πρόκριμα δράσης στην ουσία δεν θα είναι παρά ένα από τα πολλά για να δικαιολογήσουν ταυτόχρονες προκλήσεις και εμπλοκές…. Το ενεργειακό το κρατάει επίσης ψηλά στην ατζέντα.

Εν μέσω του συριακού άνοιξε το ουκρανικό το 2014. Εν μέσω του ρωσο-ουκρανικού ποιό μέτωπο αλλού θ΄ανοίξει;; Πάντως ο Ερντογάν είναι σαφής δείχνει Ελλάδα…

Με χειροκροτήματα δεν κερδίζεις πόλεμο ακόμη κι αν είσαι ηθοποιός όπως ο Ζελένσκι.……Ή μάλλον με χειροκροτήματα δεν αποτρέπεις έναν διαφαινόμενο πόλεμο……..

Η δε Θεσσαλονίκη με παρελάση ξένων ηγετών θυμίζει Κίεβο. Κι από την ουκρανική πρωτεύουσα παρέλασαν ουκ ολίγοι ξένοι αλλά μόνο για το θεαθήναι.

Ο Ερντογάν απευθύνεται στα ελληνικά όπως ο Ζελένσκι στα ρώσικα για να πείσει τους Ρώσους…..Είναι και μέρος ψυχολογικού πολέμου…

Η Τουρκία φαίνεται να έχει αποθρασυνθεί. Οι πιέσεις που ασκεί και αφόρητες είναι και πρωτοφανείς. Το θέμα είναι τι συνέβαλε σε αυτή τη στάση του αντιπάλου;;;;

Ο Ερντογάν φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ….Αυτό σημαίνει πως διάβασε τον αντίπαλο και τον βρίσκει σε μειονεκτική θέση. Γιατί;;

Μήπως το γεγονός ότι η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό δίνει ασύστολα γη και ύδωρ στους δυτικούς αυτό εκλαμβάνεται ως ομολογία αδυναμίας από τον αντίπαλο;;;

ή μήπως το ότι για α΄ φορά η Ελλάδα επιτίθεται στην ομόδοξη υπερδύναμη Ρωσία μια παραδοσιακά κι ιστορικά άτυπα εγγυήτρια υπερδύναμη της ανεξαρτησίας της γίνεται αντιληπτό από τουρκικής πλευράς ως δημιουργία κενού στην διπλωματική, πολιτικοστρατιωτική άμυνά της και σπεύδει να επωφεληθεί;;;

Η διπλωματία είναι η δια-τήρηση ισορροπιών…. Η Ελλάδα αθέτησε με τον πιο έκδηλο τρόπο αυτή τη βασική αρχή στην περίπτωση της Ρωσίας. Δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα πολύ περισσότερο τις ισορροπίες.

Αυτή η αστάθεια και η αναδιάταξη στην εξωτερική μας πολιτική εμφανώς εγκυμονεί κινδύνους..Χάθηκε ένα δυνητικό αντίβαρο ακόμη και σ΄επίπεδο διπλωματίας αν όχι σε άλλο επίπεδο….

Η Ελλάδα έναντι της τουρκικής απειλής είναι έρμαιο των δυτικών. Μονοπωλιακή Πόλωση μονοπολικότητας. Δεν έχει επιλογές έκαψε εναλλακτικές είναι στριμωγμένη… Η Δύση και στην περίπτωση της Ουκρανίας ωστόσο αποδείχθηκε καθηλωμένη κι αδρανής. Οπότε…η Τουρκία ήδη ξέρει και την αντίδραση της Δύσης….

dimpenews.com

Back to top button