breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5πλασιάστηκαν τα ημερήσια κρούσματα στην Αγγλία στην μετεμβολιακή περίοδο

Ολόκληροι θάλαμοι νοσοκομείων γεμάτοι με παιδιά με Covid. Η Αγγλία δίνει μόνο τη 1 δόση εμβολίου για την οποία δεν υπάρχουν τα παραμικρά εχέγγυα επιτυχίας, oύτε έγκριση. Πειραματισμοί; Για να εμφανίσουν ότι τελικά μόνο το Oxford’s COVID vaccine σώζει;

Ο εμβολιασμός στην Αγγλία στην α΄ευρωπαική χώρα που τους ξεκίνησε μαζικά αντί ν΄αντιστρέψει το κλίμα έχει δημιουργήσει έξαρση κρουσμάτων. Πριν τις 8 Δεκέμβρη που άρχισε τους εμβολιασμούς είχε ημερήσια κρούσματα που κυμαίνονταν στα 10.000 με 15.000 συνήθως ημερησίως.

Τώρα με 950.000 εμβολιασμένους πενταπλασιάστηκαν τα ημερήσια κρούσματα αφού ανέρχονται πλέον άνω των 50.000. Μπροστά σε αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη οι αρχές στις 31 Δεκέμβρη έθεσαν σε lockdown μεγάλο τμήμα της χώρας ενώ ο Υπ. Παιδείας Gavin Williamson ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναβολή της επιστροφής στα σχολεία του Λονδίνου μετά τις διακοπές.

Κάτι άλλο που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι ολόκληροι θάλαμοι στα νοσοκομεία είναι γεμάτοι παιδιά που είναι πλέον κι αυτά μολυσμένα με covid19 κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί στο α΄κύμα. Πολλά βρετανικά νοσοκομεία ανησυχούν για τον αυξάνοντα αριθμό των νοσηλευόμενων παιδιών. Σε συνέντευξη στο radio BBC,η Laura Duffell διευθύντρια του King’s College Hospital του Λονδίνου μίλησε για “ολόκληρους θαλάμους” αφιερωμένους σε παιδιά με Covid-19. Παιδιά και ανήλικοι που δεν έχουν θέμα συνοσηρότητας.

Για κάποιους η έξαρση στην Αγγλία εν μέρει εξηγείται από τη διάδοση της νέας μετάλλαξης ωστόσο όπως οι ίδιοι παραδέχονται αυτή είχε ήδη από το Σεπτέμβρη εντοπιστεί..

Η στρατηγική που υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο που βασίζεται σε μία μόνο δόση εμβολιασμού γίνεται ήδη αντικείμενο κριτικής. Πως επιχειρεί μόνο τη 1 δόση όταν ούτε στη φάση 3 δοκιμής των εμβολίων επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο ούτε υπάρχει έγκριση για 1 αλλά για 2 δόσεις.Πειρματισμοί; ..

Kάποιοι επιχειρούν να εξηγήσουν την μετ-εμβολιακή έξαρση στην Αγγλία λόγω της καταβολής της μιας δόσης..Όμως και στις ΗΠΑ η έξαρση του φαινομένου συνεχίζεται παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς το φαινόμενο δεν δείχνει να κοπάζει και στη Γερμανία που άρχισαν μαζικοί εμβολιασμοί έκανε εθνικό ρεκόρ θανάτων.. Ωστόσο ο Frédéric Adnet, Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Samu στο Seine-Saint-Denis δηλώνει στο francetvinfo ότι κάτι δεν πάει καλά στην Αγγλία και γι αυτό ευθύνεται η στρατηγική εμβολιασμού που επέλεξε….

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι μετά από δύο δόσεις, έχουμε μια ανοσία που είναι πολύ ισχυρή και που είναι ακόμη ανώτερη από την ανοσία που λαμβάνουμε εάν προσβληθούμε από την ασθένεια. Έχει δοθεί άδεια κυκλοφορίας και για τις δύο δόσεις. Ως τώρα, δεν έχουμε μελέτες που να συγκρίνουν την ανοσία που αποκτήθηκε μετά από μία δόση έναντι δύο δόσεων. Αυτό που διάβασα στη Φάση 3 και των δύο εμβολίων Moderna και Pfizer είναι ότι τα σταθερά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μετά από δύο δόσεις. Δεν έχετε σταθερά αποτελέσματα μετά από μία μόνο δόση. Λοιπόν, εκπλήσσομαι λίγο που εγκαταλείπουμε τη δεύτερη δόση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατανοώ τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης. Ίσως μια ενδιάμεση λύση θα ήταν απλώς να καθυστερήσει η δεύτερη δόση για να ανοσοποιηθεί ο πληθυσμός όσο το δυνατόν περισσότερο σε επείγουσα βάση.”

Εικόνα
Ή όλη αυτή η ολιγωρία των βρετανικών αρχών οφείλεται στο ότι θέλουν να εμφανίσουν ως σωτήριο και στη συνέχεια να προωθήσουν ως θαυματουργό το δικό τους εμβόλιο αυτό της Οξφόρδης; Ενδεικτικό το άρθρο του Skynews: ”The story of Oxford’s COVID vaccine that could save Britain’‘ (H ιστορία του εμβολίου Oxford’s COVID που θα μπορούσε να σώσει τη Βρετανία)…

dimpenews.com

Back to top button