Διεθνή

Το 2076 θα αποκαλύψει ο FDA τα στοιχεία όπου βασίστηκε η έγκριση του εμβολίου της Pfizer


Ο FDA ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να υποχρεώσει το κοινό να περιμένει μέχρι το έτος 2076 για να αποκαλύψει όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες στις οποίες στηρίχθηκε για την αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Θέλει 55 χρόνια για να παραδώσει αυτές τις πληροφορίες στο κοινό. 

Ο FDA έχει επανειλημμένα υποσχεθεί “πλήρη διαφάνεια” σε σχέση με τα εμβόλια κατά της COVID-19, και επανέλαβε τη “δέσμευση για διαφάνεια” κατά την αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer. 

Με αυτή την υπόσχεση κατά νου, τον Αύγουστο και αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου, περισσότεροι από 30 ακαδημαϊκοί, καθηγητές και επιστήμονες από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια αυτής της χώρας ζήτησαν τα δεδομένα και τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν στον FDA από την Pfizer για την αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19.

Η απάντηση του FDA; Δεν παρέδωσε τίποτα. Έτσι, τον Σεπτέμβριο, δικηγορική εταιρεία κατέθεσε αγωγή κατά του FDA εκ μέρους αυτής της ομάδας για να ζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Μέχρι σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά την αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer, ο FDA εξακολουθεί να μην έχει δημοσιεύσει ούτε μία σελίδα. Ούτε μία.

[Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον του Υπ. Υγείας των ΗΠΑ, για πρόσβαση σε στοιχεία των μελετών για τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson]

Αντ’ αυτού, πριν από δύο ημέρες, ο FDA ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή να του δώσει προθεσμία μέχρι το 2076 για να παρουσιάσει πλήρως τις πληροφορίες αυτές. Ο FDA ζήτησε από τον δικαστή να του επιτρέψει να παραδίδει τις 329.000 και πλέον σελίδες εγγράφων που η Pfizer υπέβαλε στον FDA για την αδειοδότηση του εμβολίου της με ρυθμό 500 σελίδων τον μήνα, που σημαίνει ότι η υποβολή δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2076. Η υπόσχεση του FDA για διαφάνεια είναι, για να το θέσουμε ήπια, ένας σωρός ψευδαισθήσεις. 

Ο FDA χρειάστηκε ακριβώς 108 ημέρες από τη στιγμή που η Pfizer άρχισε να υποβάλλει τα αρχεία για την αδειοδότηση (στις 7 Μαΐου 2021) έως τη στιγμή που ο FDA χορήγησε άδεια για το εμβόλιο της Pfizer (στις 23 Αυγούστου 2021). Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, ο FDA διεξήγαγε μια εντατική, ισχυρή, ενδελεχή και πλήρη εξέταση και ανάλυση των εν λόγω εγγράφων προκειμένου να διασφαλίσει ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό για την αδειοδότηση. Δηλαδή, ενώ μπόρεσε να διεξαγάγει αυτή την εντατική εξέταση των εγγράφων της Pfizer σε 108 ημέρες, ζητά τώρα πάνω από 20.000 ημέρες για να διαθέσει τα έγγραφα αυτά στο κοινό.

 

Πηγή: aaronsiri.substack.com 

Back to top button