breaking newsΔιεθνή

Τουρκικές εταιρείες έπιασαν δουλειά στην Ανατολική Λιβύη

O Μπελκασίμ Χαφτάρ, ένας από τους έξι γιους τους στρατάρχη, διορίστηκε διευθυντής του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης και υπέγραψε συμβάσεις έργου με τις τουρκικές εταιρείες BESER Engineering and Consultancy Ltd. και Silahtaroglu Construction για την υλοποίηση διαφόρων έργων στη Βεγγάζη.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Χαφτάρ, που βρίσκονται σε σύγκρουση από το 2014 , φαίνεται να έχει μπει σε μια νέα φάση. Η στροφή της Τουρκίας προς την κυβέρνηση Χαφτάρ, που παραδοσιακά υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, ενδέχεται να αποτελεί απόρροια της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αίγυπτο.

Ο Μπελκασίμ Χαλίφα Haftar, Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης, που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι υπέγραψε συμβάσεις έργου με τις τουρκικές εταιρείες BESER Engineering and Consultancy Ltd. και Silahtaroglu Construction για την υλοποίηση διαφόρων έργων στη Βεγγάζη.

Η Beser Muhendislik είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει έργα κατασκευής στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Τα έργα περιλαμβάνουν τη συντήρηση και την ολοκλήρωση της κεντρικής βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου της Βεγγάζης, τη συντήρηση και ανάπτυξη εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και τη συντήρηση και καθαρισμό της λίμνης “23η Ιουλίου”, προκειμένου να επιτευχθεί ένας από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στην πόλη. «Μαζί με τουρκικές εταιρείες, θα απαλλάξουμε τις παραλίες της Βεγγάζης από ρύπους», είπε ο Μπελκασίμ Χαφτάρ.

Μεταξύ των συμβάσεων που υπέγραψε ο Χαφτάρ με τουρκικές εταιρείες περιλαμβάνονται έργα για την ανοικοδόμηση των περιοχών Derne, Cebel-i Ahdar και Ecdebiye, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει μπει σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών της με τον 80χρονο πλέον Χαφτάρ, όπως παράλληλα και στην βελτίωσή των σχέσεών της με την Αίγυπτο. Τον περασμένο Οκτώβριο, 16 τουρκικές εταιρείες συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Κατασκευών Libya Build που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Βεγγάζης και υπέγραψαν συμφωνίες ύφους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

PrimeNews.

Back to top button