breaking newsΔιεθνή

Χαμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου – Έχουν ακυρωθεί πάνω από 160 πτήσεις… λόγω ασθενειών

 

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει πάνω από 160 πτήσεις ως την Κυριακή λόγω ασυνήθιστης έλλειψης ελεγκτών.

Ο αριθμός των πτήσεων θα περιοριστεί «στις 800 ημερησίως» (αναχωρήσεις και αφίξεις) και αυτό θα διαρκέσει «ως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου», αναφέρει το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι η απόφαση ελήφθη σε συμφωνία με την NATS, την βρετανική αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Το ημερήσιο αυτό πλαφόν «θα επιτρέψει να αποφευχθούν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και καθυστερήσεις κατά το διάστημα που η NATS θα ρυθμίζει τα προβλήματα που συνδέονται με αναρρωτικές (άδειες) και περιορισμό του προσωπικού», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Το 30% των ελεγκτών δεν είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή «για διάφορους ιατρικούς λόγους, μεταξύ των οποίων η COVID-19», διευκρινίζεται.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά το μέτρο που λαμβάνουμε σήμερα (Δευτέρα) σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να πετούν βάσει ενός αξιόπιστου προγράμματος πτήσεων», εξήγησε ο Στιούαρτ Γουίνγκεϊτ, διευθυντής του London Gatwick, που είναι το δεύτερο πιο σημαντικό αεροδρόμιο του Λονδίνου μετά το Χίθροου.

Οι δυσκολίες αυτές που αντιμετωπίζει η βρετανική αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έρχονται μετά την γιγάντια βλάβη στα τέλη Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση σχεδόν 2.000 πτήσεων σε διάστημα δύο ημερών και πολλές καθυστερήσεις.

Η βρετανική αρχή πολιτικής αεροπορίας CAA είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για «τα ευρύτερα προβλήματα γύρω από τη βλάβη του συστήματος και για τον τρόπο με τον οποίο η NATS ανταποκρίθηκε στο περιστατικό».

αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Back to top button