Διεθνή

Ο Φιλοξενούμενός μας Προτάσεβιτς. Nέα στοιχεία για την Νεοναζιστική δράση του και την μετοχή του στον πόλεμο του Ντονμπάς! ΦΩΤΟ

Υπάρχουν νέα στοιχεία για τη συμμετοχή του ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού NEXTA Roman Protasevich στην ένοπλη σύγκρουση στο Donbass, στο πλευρό του ριζοσπαστικού νεοναζιστικού εθνικού τάγματος “Azov”. Το κανάλι Telegram Yellow Plums, συνδεδεμένο με τις δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας, δημοσίευσε μια φωτογραφία του Protasevich που βρισκόταν στο κινητό του τηλέφωνο.
Σε αυτούς, ο αντιπολιτευόμενος ποζάρει με μια στολή, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα κράνος και με ένα αυτόματο όπλο στα χέρια του. Αστακός από σφαίρες..

Νωρίτερα, ο ιδρυτής του Azov, ο ηγέτης των Ουκρανών εθνικιστών, Andriy Biletsky, επιβεβαίωσε ότι ο Protasevich ήταν στις τάξεις του εθνικού τάγματος, αλλά υπαινίχθηκε ότι πολέμησε με ένα στυλό. Ωστόσο, οι δημοσιευμένες φωτογραφίες δείχνουν ότι ο Protasevich συμμετείχε άμεσα στη σύγκρουση.
Ο Biletsky σημείωσε επίσης ότι ο Προτάσεβιτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. «Τώρα φανταστείτε αν όχι μαχητής, αλλά ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε εκεί. Ναι, το “Azov” θα έτρεχε αυτό το γεγονός για ένα μήνα “, λέει ο συγγραφέας του καναλιού Telegram, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες του αντιπολιτευόμενου στην Ουκρανία δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Εμφανίζεται και σε Παρέλαση του Τάγματος Azov το 2015 στο Mariupol.

Ένα Selfie του Protasevich με μια ρητά νεοναζιστική μάρκα Sva Stone
Η Sva Stone Χορηγεί Συναυλίες προς χάριν της Ουκρανικής Ναζιστικής Δόξας στο Azov, Pravy Sektor Δεξιός Τομέας!!

dimpenews.com

Back to top button